Sauvakävelijän pahoinpitelemä Hellu-koira herättää myös närää

Petri Haikonen etsi Hellun pahoinpitelijää sosiaalisen median kautta.

ruutukaappaus

SIPOO  |  Paippisissa sauvakävelijän pahoinpitelemäksi joutuneen Hellu-koiran kohtelu herättää myötätuntoa ja vihaa, mutta myös närää.

Uusimaan Sana on vapaa -palstalla kirjoittavan nimimerkki "ulkoilijan" mukaan Hellu on usein irrallaan ja häiritsee ulkoilijoita

– En hyväksy missään tapauksessa eläimen lyömistä, mutta mikä on koiran omistajan vastuu? Olen joutunut Hellun häiritsemäksi hämärässä illassa hiihtäessäni kerran ja kahdesti juostessani pururadalla, ulkoilija kirjoittaa.

Nimimerkki kertoo Uusimaalle, että asia on vaivannut häntä pitkään, ja hän on alkanut välttelemään pururadalla ja ladulla liikkumista vapaana juoksevan koiran takia.

Hellun omistaja Petri Haikonen kertoo, että Hellu-koira saa liikkua vapaana pihapiirissä ja omilla mailla, jotka ulottuvat läheiseen metsään.

– Se tuntuu kyllä ärsyttävän. Kun Hellu on kulkenut joskus metsässä, on tullut pari kertaa tällaista aggressiivista suunsoittoa, että ei saa pitää koiraa vapaana, Haikonen sanoo.

Haikosen mukaan Hellu oli vapaana pihalla myös silloin, kun ohikulkija iski koiraa kävelysauvalla viime viikolla (UM 10.3.).

– Vieraamme olivat lähdössä, ja Hellu lähti heidän mukanaan ulos. Olisiko sitten ruvennut tien reunassa haukkumaan ohikulkijaa, Haikonen kuvaa.

Haikonen kertoo, ettei itse nähnyt mitä tapahtui. Paikalla ollut naishenkilö havaitsi tilanteen ja alkoi huutaa hakkaajalle, että "mitä sä oikein teet".

– Sen jälkeen yritin tavoittaa miestä ja kysyä hänen nimeään, mutta en onnistunut.

Haikosen mukaan Hellulla oli alkuun oma, noin 20 neliön kokoinen aitaus.

– Mutta ei se toiminut. Hellu loukkaantui ihan täysin siitä.

Siksi koira on saanut kulkea vapaasti.

– Tässä se lötköttelee. Kiellän, että hän olisi aggressiivinen. Mutta sen tiedän, että hän haukkuu sauvakävelijöitä.

Haikonen omistaa Pohjois-Paippisissa saman tien varrella useita kiinteistöjä, kuten päiväkotikiinteistön sekä pienteollisuusrakennuksen. Hellu kulkee Haikosen mukana kiinteistöjen välillä, mutta se saa olla yksin vapaana pihalla.

– Nyt pitää varmaan aidata tontista Hellulle isompi alue, Haikonen summaa.

Käyttäjän ulla.mether@media.fi kuva

Ulla Mether