Paikalliset

Tulliportin koulu korjataan 300 000 eurolla – seinänaapurina homekoulu

Kuvan vasemmassa reunassa näkyvä Tulliportin koulu on kiinni Näse skolassa. Näse skola puretaan ja Tulliportin koulu kunnostetaan.

Juha Perämäki

PORVOO  |  Vuonna 1992 valmistuneessa erityisryhmien koulussa on vuosien mittaan tehty erilaisia korjaustöitä eri kohteissa. Nyt on vuorossa laajempi huoltokorjaus, jolla pyritään vikojen korjaamisen lisäksi myös ehkäisemään tulevien vuosien suurempia korjaustarpeita. Muun muassa ilmanvaihto tarkistetaan ja korjataan.

Rakennusta käyttävät Albert Edelfeltin koulun pienluokat.

Tulliportin koulu on rakennettu kiinni Näse skolaan, joka kärsii homeongelmista. Näse skola valmistui 1970-luvulla ja se aiotaan purkaa vielä kuluvana vuonna.

Porvoon kaupunki teetti Tulliportin koulurakennuksessa kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen Vahanen Oy:llä syksyllä 2015. Tutkimuksessa havaittiin ilmavuotoja ja alipainetta, joista voi seurata sisäilmaongelmia.

Koulun tiloihin tuodaan tässä vaiheessa ennen varsinaisen korjauksen alkamista lisää ilmanpuhdistimia ja ilmanvaihto säädetään toimimaan ympärivuorokauden myös viikonloppuisin alipaineen välttämiseksi.

Kuntotutkimuksen perusteella on tehty korjaussuunnitelma.

Työt käynnistyvät huhtikuussa ja sisätiloissa pitäisi olla valmista elokuussa.

Korjaustyöt tehdään luokka ja tila kerrallaan. Aluksi remontoidaan yksi luokkatila kokonaan valmiiksi, jotta sen pohjalta voidaan tarkemmin arvioida kokonaisuuden edellyttämää työtä, sen kustannuksia ja aikataulua.

Työlle asettaa oman haasteensa se, että erityiskouluna toimivassa koulussa on toimintaa myös kesällä. Noin puolet oppilaista on paikalla myös kesäkuukausina. Tästä syystä remontti suunnitellaan siten, että se etenee luokka kerrallaan, jotta koulun muut tilat ovat käytössä ja remontista aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa oppilaille ja henkilökunnalle.

Korjauksesta vastaa Rakennuttajatoimisto HTJ Oy, joka käyttää hankkeessa kaupungin puitesopimuksen mukaisia urakoitsijoita. Lopullinen kustannusarvio tarkentuu matkan varrella.

Rakennuttajan mukaan tiloissa ei tarvitse piikata seiniä tai lattioita, joten pitkäaikaista kovaa melua tai suurta pölyhaittaa ei synny. Koulun henkilökunta ja rakennuttaja sopivat keskenään remontin etenemisjärjestyksestä ja luokkien ja muiden tilojen kalusteiden siirtämisestä ja tilojen tyhjentämisestä.

Laaja huoltokorjaus

Tulliportin koulu on tehnyt sisäilmailmoituksen erityisesti yhden luokkahuoneen sisäilman huonosta laadusta.

Rakennuksessa tehtiin kuntokartoitus, joka on pohjana nyt aloitettaville korjaustöille.

Suunnitelmissa on mm. seuraavaa: rakennuksen ilmastointi ja vesikatto korjataan, lasikattorakenteet ja ikkunat korjataan ja tiivistetään, sisäpihalla maan pinta muotoillaan siten, että pintavesi ohjautuu kauemmas rakennuksesta ja pesualtaiden viemäröinnit korjataan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat