Liikenne

Lähitakseista tulee tavarankuljettajia – Seuraa pakettisi matkaa kännykällä

Lähitaksit ovat ryhtyneet kuljettamaan pääkaupunkiseudulla paketteja, joiden matkaa voi seurata älykännykällä.

Matilda Isohella

Kotimaiset taksit ryhtyvät kuljettamaan tavaroita täysin uudella tavalla suomalaisen eSend -mobiilipalvelun kautta. Nopeasti laajentunut eSend on yksityisten kuluttajien ja yritysten tavaroiden kuljetusten tilaamiseen ja maksamiseen tarkoitettu palvelu.

Taksialan pilotit ovat käynnistyneet nyt eri puolilla Suomea. Pääkaupunkiseudulla palvelu toimii Lähitaksin voimin – muualla Suomessa piloteista vastaavat Jyväskylän Aluetaksi, Kanta-Hämeen Aluetaksi, Tampereen Aluetaksi, Satakunnan Aluetaksi ja Lounais-Suomen Taxidata.

Mobiilisovelluksen tarkoituksena on tehdä lähettäminen mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi ajossa olevien kuljetusautojen vapaata kapasiteettia hyödyntämällä.

Syöttämällä lähetyksen tiedot eSend etsii niiden perusteella sopivimman kuljetusvaihtoehdon.

Kuljetus maksetaan pankki- tai luottokortilla ja sovelluksen avulla on helppo seurata kuljetuksen etenemistä. Kuljetusalan toimitusehtoihin sitoutunut ammattikuljettaja noutaa lähetyksen sovittuna aikana ja hoitaa sen perille.

– Taksit tuovat eSend-palveluun valtakunnallisen kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina palvelevan verkoston tavaroiden kuljetusta helpottamaan. Taksilla tavaran voi tilata heti haluamaansa osoitteeseen ilman esimerkiksi viikonlopun yli odottelua. toteavat eSend-palvelun toimitusjohtaja Hannu Peltomäki ja Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n osastopäällikkö Jouni Mutanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat