Kulttuuri

Saksofonisti Innanen on ehdolla PN-musiikkipalkinnon saajaksi

ITÄ-UUSIMAA | Pohjoismaisen musiikkineuvoston palkinnosta kisaavat kymmenen muun muusikon kanssa suomalaiset saksofonistit Mikko Innanen ja Juhani Aaltonen. Lapinjärvellä vuonna 1978 syntynyt ja Helsingissä nykyään asuva Mikko Innanen otti tiedon ehdokkuudesta vastaan New Yorkissa, missä hän on keikkaillut maaliskuun ajan.

Mikko Innanen aloitti saksofonin soiton 10-vuotiaana, muutettuaan perheensä kanssa Lapinjärveltä Loviisaan. Opettajana oli Bengt Ingelin. Teini-ikäisenä Innanen opiskeli Porvoonseudun musiikkiopiston pop- ja jazzlinjalla ja soitti vuosien ajan myös Porvoo Big Bandissa.

Useita levytyksiä tehnyt Mikko Innanen on tunnettu saksofonivirtuoosi, ja yksi pohjoismaiden luovimmista improvisaatiomuusikoista.

Mikko Innanen & Innkvisitionin tuorein albumi Clustrophy julkaistiin viime vuonna. Innanen on saanut useita merkittäviä huomionosoituksia. Mikko Innanen voitti kaikkien aikojen ensimmäisen Jukka Perkon saksofonikilpailun vuonna 2001. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon Innanen sai vuonna 2008.

Pohjoismaisen musiikkineuvoston palkintoa on jaettu vuodesta 1965 lähtien ja sen arvo on noin 47 000 euroa. Klarinetisti Kari Kriikku voitti palkinnon vuonna 2009 ja Suomeen palkinto on tullut kaikkiaan kahdeksan kertaa. Kapellimestari Leif Segerstam voitti palkinnon vuonna 1999 ja säveltäjä Kaija Saariaho vuonna 2000. Palkinnon voittaja julkistetaan 1. kesäkuuta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat