Puheenaihe

Rajat kiinni -ryhmällä kuihtunut mielenilmaus – "Poliittinen eliitti sortaa kantasuomalaisia"

Rajat kiinni -ryhmän sanoma ei kantanut kuin muutaman kymmenen kiinnostuneen korville.

Päivi Tuovinen

Rajat kiinni -ryhmän järjestämä mielenilmaus ei kerännyt lauantaina Helsingin Narinkkatorille kuin pari kourallista katsojia. Paikalla oli kaikille avoin mikrofoni, johon halukkaat saivat käydä sanomassa painavan sanansa hallitsemattomasta maahanmuutosta.

Yksi mielenilmauksen aktiiviseuraajista oli vantaalainen Paula Marttinen, joka aktivoitui maahanmuuttoa vastustavien ryhmien toimintaan viime lokakuussa.

– Olen ollut mukana mielenosoituksissa täällä Helsingissä ja aiemmin Heinolassa ja Järvenpäässä. Minua ärsyttää se, että Rajat kiinni -ryhmää pidetään natseina. Jos Suomen vastarintaliike hölmöilee ja nousee otsikoihin, se ei ole meidän syymme. Heitä on sitä paitsi vain 60 henkeä, meitä paljon enemmän, Marttinen muistuttaa.

Marttisen mukaan on väärin, että Suomen poliittinen eliitti sortaa isänmaallisia suomalaisia, jotka ajattelevat Suomen parasta.

– Tämä on rauhanomainen mielenosoitus, eikä tällä ole mitään tekemistä rasismin kanssa.

– Erkki Tuomioja on sanonut, että jokaisella Suomeen saapuvalla on oikeus tavoitella parempaa elämää. Näin voi olla – mutta kenen rahoilla se tapahtuu? Veronmaksajien! Marttinen puuskahtaa.

Narinkkatorilla jokaisella oli mahdollisuus kertoa oma mielipiteensä maahanmuuton haittapuolista. Tilaisuutta käytti sangen moni. (Kuva: Päivi Tuovinen)

 

Myös helsinkiläinen Seppo Kolehmainen seurasi Rajat kiinni -liikkeen mielenosoitusta. Hänen mielestään media on kertonut maahanmuuttotilanteesta väärin.

– Tilanne on vieläkin yhtä hankala kuin vuosi sitten. Pitkin Suomea elää meidän varoillamme joutilaita nuoria miehiä, jotka kiusaavat suomalaisia tyttöjä. Se on ihan pe*seestä, jyrähtää Kolehmainen.

– Olisi ollut hienoa, jos olisi saatu aikaan yhtä suuri kulkue kuin noilla kaiken suvaitsevilla on. Mutta nyt mennään näillä voimavaroilla. Ensi kerralla sitten näytetään tosissaan, Kolehmainen uhoaa.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat