Puheenaihe

Kansanedustaja Lapista sivaltaa cityvihreitä: "Sudet kuuluvat pääkaupunkiseudulle!"

Antti Siponen

Suomen pohjoisin kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ottaa uusimmassa blogikirjoituksessaan kantaa Vantaan eiliseen susihavaintoon ja siitä seuranneisiin viranomaistoimiin.

– Poliisi pyysi uusista susihavainnoista ilmoitusta hätänumeroon sekä päätti turvata alueen koululaisten koulumatkat. Mikäli näin toimittaisiin Suomen varsinaisilla susialueilla ei poliisilla ja hätäkeskuksella muuta tekemistä olisikaan, Kärnä sivaltaa.

Hän pitää kuitenkin huolestuttavana, että viranomaisten suhtautuminen susiin ja muihin suurpetoihin näyttää olevan erilaista maan eri osissa.

– Susi on aivan yhtä vaaraton tai vaarallinen riippumatta siitä, kuljeskeleeko se Vantaalla vai Posiolla, Kärnä täräyttää.

Kärnä on päättänyt ottaa asian esille poliisiasiain neuvottelukunnassa, jonka varapuheenjohtajana hän toimii, ja vaatia poliisin susikäytänteiden yhtenäistämistä koko maassa.

Kärnän mukaan Suomessa on tehty poliittinen valinta susien suojelusta. Tämä tarkoittaa, että susikannat kasvavat ja että susia esiintyy enenevissä määrin myös eteläisessä Suomessa.

– On syytä muistuttaa etelän ihmisiä ja cityvihreitä siitä, että tätä te olette halunneet. Eläkää sen kanssa ja hyväksykää, että susi kuuluu myös pääkaupunkiseudulle, Kärnä jysäyttää.

Kärnän mielestä tässäkin on kyse nimby-ilmiöstä. 

– On helppo valistaa muualla eläviä ihmisiä suurpetojen arvosta, kun ei itse joudu elämään niiden aiheuttamien huolien ja ihan reaalisten vahinkojen keskellä, Kärnä puuskahtaa.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat