Paikalliset

Jonas sävelsi Emmalle viisubiisin – eniten kuunnelluin Youtubessa

Porvoolainen tuottaja Jonas Olsson on säveltänyt Emma Sandströmin kappeleen Circle of Light. Youtubessa se on eniten kuunnelluin UMK-biisi.

Porvoolainen tuottaja Jonas Olsson on yksi UMK:ssa mukana olevan Emma Sandströmin esittämän Circle of Light -biisin tekijöistä.

Tanja Kuisma

PORVOO | Emma Sandström kilpailee Ylen Uuden Musiikin Kilpailussa kappaleellaan Circle of Light.

Emman perustamasta tiimistä löytyy yllättäen porvoolainen Jonas Olsson, joka toimii tuottajana lukuisille tähtiartisteille kuten Pauli Hanhiniemi, Robin, Nikke Ankara ja Roope Salminen & Koirat.

Yli sata tuhatta kuuntelua

Kolmeminuuttista biisiä on kuunneltu YouTubessa jo yli 100 000 kertaa ja Anton Baerin ohjaama musiikkivideo on kerännyt yli 20 000 katselukertaa – huomattavasti enemmän kuin kanssakilpailijoiden vastaavat luvut.

Viisukanditaatin ovat säveltäneet, sanoittaneet ja sovittaneet kokkolalaislähtöiset Jonas Olsson ja Heidi Maria Paalanen, ja järvenpääläiset Aku Rannila ja Saara Törmä. Sävellys ja tuotanto on Olssonin ja Rannilan käsialaa, sanoitus Paalasen ja Törmän.

– Nyt on aika käydä Ylen sivuilla kuuntelemassa ja äänestämässä, Olsson vinkkaa.

Emma on kerännyt suurta kannatusta kansainvälisissä euroviisumedioissa ja ennakkoäänestyksissä. Hän on puheenaihe eri maiden karsintoja seuraavien viisudiggareiden blogeissa.

Tukholmassa asuvaa Emmaa pidetään vahvana ennakkosuosikkina tämän vuoden UMK:ssä. Finaali on 28. tammikuuta Espoon Metro Areenalla.

– Luulen, että meillä on aika hyvät mahdollisuudet voittaa ja päästä edustamaan suomea Kiovaan, Jonas Olsson uskoo.

Biisissä vetää kenties tarttuva sävellys ja sanoituksen lohdullinen sanoma.

– Jokaisella pitää olla valonkehä, missä on turvassa, Jonas Olsson sanoo.

Viisusäveltäminen on ollut hänelle ihan oma maailmansa. Sävelmän rytmi löytyi vähitellen Aku Rannilan kanssa jammaillessa. Laulaja saa vuolaat kiitokset.

– Emmalla on pystyvä ääni. Hän kykenee realisoimaan biisin kirjoittajien ideat. Teemme vielä pikku säätöjä biisiin. Jos voitto tulee, Emmalla alkaakin vakavampi promokiertue, Olsson toteaa.

Parin viikon sisällä selviää, onko porvoolaisella neljän pojan isällä edessään viisumatka Kiovaan. Emman tiimin ohella tuottaja tekee tällä hetkellä töitä Samae Koskisen ja The Voice of Finland -kisasta tutun Meri Vahteran kanssa. Myös Emma Sandström oli mukana TVOF-laulajien joukossa Tarja Turusen tiimissä.

Circle of Light tekijät

Jonas Olsson on tuottanut muun muassa artisteja Robin, Roope Salminen & Koirat, Pauli Hanhiniemi, Jannika B ja Nikke Ankara.

Heidi Maria Paalanen: Jannika B:n Seuraavaan elämään ja Robinin Paperilennokki.

Aku Rannilan käsialaa ovat Antti Tuiskun uusi biisi Mä hiihdän, Johanna Kurkelan Kuolevainen ja Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa.

Saara Törmä on kirjoittanut esimerkiksi Jesse Kaikurannan Vie mut kotiin, Antti Tuiskun Pyydä multa anteeks kunnolla ja Jannan Sä et ole hullu.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat