Puheenaihe

Terveisiä Espoosta! Tässä on nyt Suomen kaunein postimerkki

Nuuksion kansallispuistoa kuvaava postimerkki on äänestetty Suomessa vuonna 2016 ilmestyneistä merkeistä kauneimmaksi. – Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella.

Posti / Valokuvaaja: Keijo Savolainen

Suomalaiset ovat äänestäneet vuoden 2016 kauneimmaksi postimerkiksi Nuuksion kansallispuiston jylhää metsämaisemaa kuvaavan merkin. Postimerkki sai 12 prosenttia kaikista annetuista 42 407 äänestä, joista joka kymmenes annettiin postikortilla ja loput verkkosivujen kautta.

Nuuksio-aiheisen merkin ovat suunnitelleet Susanna Rumpu ja Ari Lakaniemi. Valokuvan on ottanut Keijo Savolainen.

– Tänäkin vuonna ääniä tuli ennätyksellinen määrä, peräti 12 prosenttia viimevuotista enemmän. On hienoa, että postimerkit innostavat suomalaisia, vieläpä näin juhlavuoden kynnyksellä. Ovathan ne voittajamerkin nimen mukaisesti käyntikortteja Suomesta, kertoo Postin Design Manager Tommi Kantola

Kaikki viisi eniten ääniä saaneista merkeistä kuvaavat luontoa.

– Kärjen tuntumassa oli hienosti myös viime vuonna alkuvuodesta kovasti puhututtanut karjalanpiirakka-aiheinen postimerkki. Myös muut julkisuudessa paljon esillä olleet postimerkkiaiheet saivat paljon ääniä.

– Näitä ovat viiden merkin sarja suomalaisista ladoista sekä Kuvittajat ry:n kanssa yhteistyössä järjestetyn joulupostimerkkien suunnittelukilpailun kaksi voittajamerkkiä, Kantola kertoo.

Suomen kauneinta postimerkkiä sai äänestää Postin internetsivuilla tai postitse. Äänestyksestä kerrottiin sekä Postia Sinulle -lehdessä että Postinen-mainoskääreessä.

LISÄYS 20.1. kello 12.40: Lisätty valokuvaaja Keijo Savolaisen nimi.

 

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat