Paikallisurheilu

Roms lähestyy kärkeä

Nuorella Filip Romsilla jo reilusti kokemusta MM-sarjasta.

Filip Roms valmistautuu jo uransa kuudenteen F1-veneiden MM-kauteensa.

Marko Enberg

PORVOO  |  Filip Roms, 23, valmistautuu jo uransa kuudenteen F1-veneiden MM-sarjaan. Sami Seliön tiimissä kakkoskuskina ajava Roms näytti viime kaudella, että vauhti riittää parhaimmillaan jo palkintosijoille asti. Ranskan osakilpailusta irronnut kakkossija nosti osaltaan Romsin MM-pisteissä lopulta kuudenneksi.

– Onnistuminen tietysti tuntui hyvältä. Harmittaa, kun en saanut menestykselle jatkoa Kiinan Harbinissa. Olin aika-ajoissa kakkonen ja itse kisassakin olin pitkään toisena. Lopulta kolarointi pilasi kisani. Se oli taistelutilanne, missä kumpikaan ei antanut periksi, Roms kertaa.

– Sain viime kaudella todistettua itselleni, että vauhtia löytyy. Se pitää jatkossa saada vain useammin radalle.

– Lähtökohdat kauteen ovat paremmat kuin kertaakaan aiemmin. Vene on sama kuin viime kaudella. Koneesta pitää yrittää saada rutistettua kaikki irti. Itselleni on kertynyt nyt kokemusta sarjasta, joten pystyn itsekin vähän neuvomaan mekaanikkoja teknisesti. Potkurin merkitys on kaikkein suurin. Potkurin valintaan vaikuttavat monet asiat. Paras olisi sellainen, joka kiihtyisi hyvin ja kulkisi hyvin. Pitkässä kisassa olosuhteet kuitenkin vaihtelevat. Ja kun ratana on vesi, niin aallot ja kilpakumppaneiden vesisuihkut ja muut vaikuttavat toimintaan kisassa, Roms miettii.

F1-sarjassa ajaa useita kuljettajia, joilla on miljoonien budjetit. Romsin lähtötilanne on toinen.

– Teen rakennustöitä ammatikseni. Lähinnä saneeraushommia. Töiden, kilpaurheilun ja perhe-elämän yhdistäminen on haastavaa, mutta ainakin toistaiseksi se on toiminut hyvin. Suomessa tiimin talous rakentuu pienemmistä puroista. Laji on tullut kuitenkin television ja muun median myötä tutummaksi. Enää ei tarvitse ihan alusta lähtien selittää, mistä tässä on kyse. Tälle kaudelle tuli pari yhteistyökumppania jopa niin päin, että meihin oltiin yhteydessä, Roms iloitsee.

– Treenaan omatoimisesti. Lisäksi minulla on pari kertaa viikossa personal trainer, jonka johdolla kehitämme keskivartaloni hallintaa, sekä vahvistamme niskaa. Lajissamme käännökset ovat niin rajuja, että niska ja sisuskalut ovat kovilla, Roms naurahtaa.

– MM-sarjassa aika moni nimimies jäi viime kaudella taakseni, mutta on siellä edelläkin vielä muutama, Roms muistuttaa.

F1-veneiden MM-sarja

Ohjelma: 22.-23.4. Portimao, Portugali, 1.-2.7. Evian, Ranska, 12.-13.8. Harbin, Kiina, 30.9.-1.10. Kiina, 11.-12.11. Aasia, 6.-8.12. Abu Dhapi, Arabiemiraatit 13.-15.12. Sharjah, Arabiemiraatit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat