Paikallisurheilu

MM-joukkueen kapteeni PSS:n valmennukseen

Pelaajauransa lopettanut Tiia Ukkonen Porvooseen.

Tiia Ukkonen teki torstaina PSS:n kanssa sopimuksen ja tulee ensi kaudella Jukka Kouvalaisen valmennusryhmään.

Marko Enberg

PORVOO  |  Suomalaisen naissalibandyn menestyneimpiin pelaajiin lukeutuva Tiia Ukkonen aloittaa valmentajauransa Porvoossa.

Peräti kuudet MM-kisat urallaan pelannut Ukkonen on eniten maaotteluita pelannut suomalaisnainen. Hän oli muun muassa Tampereen MM-kisoissa 2015 Suomen joukkueen kapteeni. Ukkonen voitti pelaajaurallaan MM-mitalien lisäksi neljä Sveitsin mestaruutta ja kahdesti Suomen mestaruuden, sekä toistakymmentä himmeämpää mitalia.

Ukkonen pelasi kauden myös Ruotsissa. Nyt pelaajaura on paketissa, mutta valmentaminen kiehtoo.

– Lopetin NST:n mestaruuteen viime keväänä. Tänä talvena olen pelannut 2. divarissa ja 30-vuotisten sarjassa, mutta varsinainen pelaajaurani on kyllä ohi, Tiia Ukkonen sanoo.

– Valmentaminen on minulle ihan uusi haaste. Ajatus on kypsynyt mielessäni pikkuhiljaa, ehkä vahvimmin Sveitsin kausieni aikana. Siellä valmentaminen on hieman eri tyylistä kuin Suomessa. Sveitsissä joutui pelaajana miettimään enemmän esimerkiksi viisikkopelaamista.

– Suomessa valmentajien taktinen osaaminen on korkeammalla tasolla. Olen urani varrella keskustellut paljon valmentajieni kanssa ja vaatinut myös perusteluja, miksi asioita tehdään tietyllä tavalla. Olen myös kertonut omia mielipiteitäni, miten asioita minusta kannattaisi tehdä.

– Nyt olen uuden asian äärellä. En tiedä vielä, missä omat vahvuuteni valmentajana ovat. Sen näkee vasta, kun pääsen mukaan treeneihin ja tutustun pelaajiin. Katsotaan onko minulla eniten annettavaa treeneissä, peleissä, pelaajien kehittämisessä, viisikkopelaamisessa, vastustajan analysoinnissa vai missä. Polte valmennukseen on kova ja haluan ehdottomasti kokeilla tätä.

Ukkosella ei ole kokemusta PSS:n päävalmentajan Jukka Kouvalaisen valmennuksesta.

– Olen toki seurannut hänen tekemistään liigassa ja tyttöjen maajoukkueessa. Olemme paljon puhuneet pelifilosofiastamme. Ajattelemme asioista aika samalla tavalla.

Tiia Ukkonen kulkee Porvooseen Helsingin Sörnäisistä.

Hän on työnsä vuoksi asunut Helsingissä Sveitsin kausiensa jälkeen.

– Työskentelen taloushallinnon puolella, Ukkonen kertoo.

– Salibandy on sopivaa vastapainoa toimistotyölle, Ukkonen hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat