Summerin kuvaukset villitsivät porvoolaisnuoria

Mahtuuko mukaan? Lavan edessä oli tunnelmaa ja tungosta, kun Haber ja Rajamaa vetivät uusia ja vanhoja biisejään.

Laura Heino

Porvoolaisia haastateltavana. Juontajien Kallen ja Mintun jututettavaksi pääsivät Kasper Pihlström ja Nelli Montonen.

Laura Heino

PORVOO | Kesä ja auringonpaiste käväisivät hetkeksi Porvoossa, kun nuortenohjelma Summerin kevään viimeisen kiertueen toukokuisia jaksoja purkitettiin keskiviikkona nuorisotila Zentrassa. Vihdissä, Oulussa ja Jyväskylässä vieraillut kiertue jatkui Porvooseen.

Kuvauksissa myös nuoret pääsivät haastatteluihin ja osallistumaan erilaisiin kilpailuihin tutun juontajaparin Mintun ja Kallen johdolla. Porvoolaisia hemmoteltiin isolla kädellä, kun vieraslistaa tähdittivät sellaiset nimet kuin Le Corps Mince de Françoise (LCMDF) ja kansainvälistä suosiota saavuttanut ja juuri uuden ”Out of Style” -albuminsa julkaissut Sunrise Avenue.

Sunrise Avenue on saavuttanut valtavaa suosiota erityisesti saksankielisissä maissa. Uudelta Out of Style -levyltä lohkaistu sinkku Hollywood Hills nousi välittömästi Saksan virallisen soittolistan kolmannelle sijalle. Suomessa biisi nousi toiselle sijalle, mikä oli bändille vielä astetta hienompaa.

– Listasijoitus Saksassa tuntuu hirveän hienolta. Koskaan emme ole ulkomailla olleet varmaan näin korkealla sijoituksella kuin nyt tällä levyllä. Nyt voisi kuvitella, että porukkaa tulee keikoille ja saamme soittaa paljon keikkoja, pitkiä rundeja. Se on kuitenkin se, mitä me tahdomme. Suomessa menimme vielä enemmän kärkeen, mikä oli meille vielä isompi yllätys, että meidät vielä muistetaan täällä, yhtyeen keulahahmo Samu Haber totesi.

Listojen kärkipään biisi on tulosta yhdistelmästä: mies, kitara ja koti-ikävä, kun Haber vietti viime keväänä kolme viikkoa Yhdysvalloissa tavaten joka päivä uusia biisinkirjoittajia, studiotiimejä tai tuottajia. Päivät venyivät usein puoleen yöhön ja väsymys painoi.

Summerin kiertueen Porvoon-jaksot nähdään TV2:lla 15.5.alkaen sunnuntaisin klo 10.30.