Paikallisurheilu

PSS pääsi liiton avainseuraksi

PSS:n B- ja C-tytöt Salibandyliiton Maajoukkuetie - FBA -yhteistyöseuraksi.

PSS on kasvattanut paljon pelaajia Suomen liigakentille. PSS valittiin Salibandyliiton Maajoukkuetie-yhteistyöseuraksi.

Marko Enberg

PORVOO  |  Porvoolainen PSS on valittu Suomen Salibandyliiton Maajoukkuetie - FBA -yhteistyöseuraksi. Kyseessä on Salibandyliiton uusi pelaajapolkujärjestelmä, jolla tuetaan pelaajakehityksen tärkeintä yksikköä eli seuraa, missä tehdään valmennuksen tärkein työ. Maajoukkuetie-toiminta on suunnattu D-, C- ja B-juniori-ikäisille. Mukaan valittiin avainseuroja, joilla on jo laadukas pelaajapolku lapsesta huipulle asti.

Maajoukkuetiehen valittiin tyttöpuolelta seitsemän seuraa ja 13 juniorijoukkuetta. PSS:sta mukaan pääsivät C-tytöt ja B-tytöt. PSS haki myös poikapuolelle, mutta valinta ei osunut kohdalle. PSS:n D2-poikajoukkueen valmentaja Johan Tuominen valittiin mukaan Maajoukkuetie-valmennustiimiin.

– PSS ei pojissa päässyt vielä mukaan tähän lähtöön. Liigajoukkueiden organisaatiot ovat poikien puolella vielä isosti edellä. Koko seuramme on kuitenkin kehittymässä oikeaan suuntaan ja meillä on paljon tavoitteellisia pelaajia ja valmentajia. Tämä pitkäjänteinen työ tullaan varmasti huomioimaan tulevaisuuden Maajoukkuetie -valinnoissa myös poikapuolella. Todella hienoa, kun Tuominen valittiin mukaan. Tästä on varmasti iloa koko seuralle, PSS:n valmennuspäällikkö Sauli Hynynen pohtii.

– Laji kehittyy valtavalla vauhdilla kaiken aikaa. On tärkeätä, että PSS on mukana tuossa kehityksessä. Maajoukkuetie- yhteistyöseurat saavat ensiluokkaista koulutusta ja pääsevät verkostoitumaan muiden valmentajien ja seurojen kanssa. Tästä hyötyvät varmasti myös pelaajat. Kehittymistä pystytään jatkossa myös mittaamaan konkreettisin keinoin, kun vertailemme toimintaamme muihin Maajoukkuetie-seuroihin.

Maajoukkuetiehen kuuluu myös kolme seurantatapahtumaa Eerikkilässä, missä muun muassa pelataan ja testataan pelaajia. Näihin tapahtumiin Maajoukkuetie-valmentajat valitsevat United-pelaajat. Pelaajia valitaan myös yhteistyöseurojen ulkopuolelta. Salibandyliiton tavoitteena on, että järjestelmässä ovat mukana valtakunnan parhaat seurat ja yksilöt D-junioreista lähtien.

– Liiton edustajat käyvät myös Porvoossa katsomassa meidän arkeamme. Tärkein työhän tehdään täällä kaupungin saleissa päivittäin, Hynynen muistuttaa.

– Joka päivä kun pyrimme tekemään asioita pikkaisen paremmin ja nostamme rimaa koko ajan korkeammalle, niin luomme porvoolaisille junioreille hyvän paikan omaan kotikaupunkiin, Hynynen muistuttaa.

– Itse lähden maanantaina valmennuspäälliköiden ja nuorten maajoukkuevalmentajien yhteiseen koulutukseen. B- ja C-tyttöjen valmentajille Jussi Heikkiselle ja Christian Bremerille tulee omia koulutuksia ja sparrausta. Voimme koko seurana olla ylpeitä, kun olemme heti Maajoukkuetie-toiminnassa mukana alusta lähtien, Hynynen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat