Paikallisurheilu

Kevätkummun HIFK on Korttelikiekon mestari

Kevätkummun HIFK voitti Korttelikiekon

Marko Enberg

PORVOO  |  Kevätkummun HIFK on Uusimaan Korttelikiekon 47. mestari.

Läpi turnauksen väkevästi Korttelikiekossa esiintynyt Kevätkummun HIFK löi finaalissa Askolan Tapparan. Turnauksen pronssit nappasi Kerkkoon Kärpät, joka putosi huikean jännitysnäytelmän myötä ulos finaalista. Kärpät voitti pronssipelissä Peippolan JYP:in 6–3.

Porvooseen on kasvamassa melkoisia maalitykkejä, sillä Korttelikiekossa verkot heiluivat iloisesti kentän molemmissa päädyissä. Vain neljässä Korttelikiekon ottelussa toinen joukkue jäi maaleitta. Mestari HIFK laukoi jokaisessa pelissään vähintään viisi osumaa.

Kenties turnauksen värikkäimmän kamppailun pelasivat Kerkkoon Kärpät ja Askolan Tappara välierissä. Siinä Kärpät johti kamppailua jo 5–1 ja oli vahvasti menossa finaaliin. Tappara kuitenkin hivuttautui maali kerrallaan ja venytti lopulta lukemat tasoihin. Rankkarikisassa nähtiin hienoja torjuntoja, tolppaveto ja pari hienoa maalia, joilla Tappara venytti finaaliin.

Finaalissa askolalaisten mehut olivat hieman vähissä ja HIFK karkasi selkeään voittoon.

Sunnuntaina Korttelikiekossa vierailivat myös Huntersin edustusjoukkueen pelaajat Mikko Seppänen ja Janne Jussila. Molemmat pelasivat reilu kymmenen vuotta sitten itse Korttelikiekkoa ja muistelivat vieläkin tapahtumaa lämmöllä.

– Me voitimme silloin Hamarin Tapparan joukkueen kanssa mestaruuden, Jussila muistelee.

Jussila ja Seppänen jakoivat palkintoja ja kävivät myös vaihtoaitiossa ja käytävillä kannustamassa pieniä kiekkoilijoita.

Kentän laidalla oli ilo seurata, miten paljon lapsista löytyy energiaa. Moni lapsi pääsi myös ensimmäistä kertaa pelaamaan ihan oikean liigajoukkueen pelipaidassa. Korttelikiekossa Tappara, Ässät ja SaiPa pelasivat nimittäin kyseistä seurojen oikeilla pelipaidoilla. Se oli iso elämys lapsille ja varmasti jokaisesta lapsesta tallentui puhelimiin kuvia liigapaidassa.

 

Korttelikiekko

Uusimaan Korttelikiekkoa on pelattu vuodesta 1971 lähtien joka kevät. Se on tarkoitettu 10-vuotiaille ja sitä nuoremmille.

Vuodesta 2006 lähtien 9–10-vuotiaat ovat pelanneet Uusimaa-liigaa ja Korttelikiekko on 8-vuotiaiden ja nuorempien turnaus. Tänä vuonna mukana oli yhteensä 23 joukkuetta.

Uusimaa isännöi myös Korttelifutista, Korttelibandya ja yleisurheilun Vasakisoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hunters 07 juhli villisti Uusimaa-liigan voittoaan5.4.2017 06.00
Korttelikiekosta tuli iloinen maalijuhla5.4.2017 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat