Kaikki junat, bussit ja lennot vihdoin yhdessä palvelussa – Matka.fi näyttää nyt myös Onnibus-vuorot

Matka.fi toimii isojen paikkakuntien välillä ovelta ovelle -periaatteella näyttäen myös paikallisen joukkoliikenteen ja kävelyosuudet.

Roman Razinkov, Moottori.fi

TESTISSÄ Moottori testasi reittioppaat. Matka.fi nousi koko maassa selkeäksi ykköseksi.

Matka.fi on koko maan kattava joukkoliikenteen reittiopas. Vuosien varrella palvelun käytössä on ollut lukuisia ongelmia: välillä puuttuivat junat ja välillä osa kaukobusseista. Matka.fi sai epäluotettavan maineen.

Helmikuussa uudistunut Matka.fi alkaa nyt lunastaa lupauksensa.

Mobiilikäyttöön optimoitu Matka.fi vastaa hetkessä, miten pääsen kaupungista toiseen bussilla, junalla tai lentokoneella. Palvelussa on Matkahuollon bussien lisäksi Onnibus-linja-autojen vuorot.

Matka.fi toimii isojen paikkakuntien välillä ovelta ovelle -periaatteella näyttäen myös paikallisen joukkoliikenteen ja kävelyosuudet.

Ainoat puutteet: henkilöautoa ei saa vaihtoehdoksi, eikä taksin tilausnumeroa enää löydy.

Matka.fi toimii haluttaessa automaattisella paikannuksella, joten lähtöpaikkaa ei tarvitse kirjoittaa.

Harmi, ettei pitkän kävelymatkan tapauksissa löydy taksien tilausnumeroita, kuten aiemmassa versiossa, eikä henkilöautoa saa vaihtoehdoksi joukkoliikenteelle. Ruotsin www.resrobot.se -palvelussa henkilöauton saa mukaan reittiehdotuksiin.

Paikallisliikenne on mukana Matka.fi-palvelussa seuraavilla alueilla: Espoo, Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Sipoo, Tampere, Turku, Joensuu, Jyväskylä, Kotkan seutu (Kotka–Hamina–Pyhtää), Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Hämeenlinna, Mikkeli, Oulu, Seinäjoki ja Vaasa.

Pistokokeena tarkistimme osoitteen tai kaksi kaikilta alueilta. Palvelu toimi hyvin.

Matka.fi toimii pääosin kuten HSL:n Reittiopas täydennettynä kaukoliikenteellä ja edellä mainittujen alueiden paikallisliikenteellä.

Muilla alueilla Matka.fi näyttää kaukoliikenteen kiitettävästi.

Palvelun avulla voi kätevästi vertailla pidemmillä matkoilla, meneekö bussilla, junalla vai lentäen tai niiden yhdistelmällä.

Matka.fi yhdistää reitti- ja aikataulutiedot sekä lähtö- ja määränpäätiedot matkustusvalmiiksi reittiehdotuksiksi haluttuna päivänä haluttuun kellonaikaan.

Opas näyttää hetkessä kolme tai viisi reittiehdotusta, kulkuvälineet, aikataulut ja mahdolliset kulkuneuvojen vaihtoajat ja -paikat karttoineen. Palvelua voi käyttää joko lähtö- tai saapumisajan mukaan.

Kaukoliikenteen vertailussa Matka.fi oli ylivertainen Google Maps -sovellukseen verrattuna.

Matka.fi löysi ovelta ovelle -kohteet kaikilla niillä alueilla, missä on paikallisliikenteen reittiopas. Muualla se löysi määränpäässä kaukoliikenteen lähimmälle pysäkille tai rautatie-, linja-auto- tai lentoasemalle.

Teksti: Timo Turkula, Moottori.fi

Lue myös: Näin testissä pärjäsi HSL:n reittiopas

Google Maps ei pärjää maalla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Moottori.fi