Puheenaihe

Löydätkö naapurisi kasvot viikon kuluttua postimerkistä? – Harvinainen leimaus Hakaniemessä

Posti julkaisee ensi viikon tiistaina postimerkkiarkin, jossa on kuvattuna lukuisten tavallisten suomalaisten kasvoja.

Posti

Posti julkaisee ensi tiistaina 9. toukokuuta kasvokuvista kootut Suomi 100 – Suomen kasvot -postimerkit ja graafikkolegenda Erik Bruunin muuttolintuja kuvaavan Arktika-pienoisarkin sekä kaksi postimerkkiä.

Viime syksyn kampanjassa Posti pyysi kasvokuvia juhlavuoden postimerkkijulkaisua varten. Näistä tuhansista kuvista on muodostettu mosaiikkimaisesti erilaisia postimerkkejä, jotka on sijoiteltu postimerkkivihkoihin Suomen kartan muotoon. Jokainen postimerkki ja vihko on siten erilainen.

– Näitä postimerkkejä kannattaa katsoa tarkkaan, sillä merkeistä postinsaajat ja lähettäjät voivat bongata omia tai tuttaviensa kasvokuvia, Postin Design Manager Tommi Kantola sanoo.

Tiettävästi vastaavalla tavalla valmistettuja postimerkkejä ei ole aikaisemmin tehty missään päin maailmaa.

Graafikkolegenda Erik Bruunin taidokasta kynän jälkeä nähdään kolmessa erillisessä postimerkkijulkaisussa. Arktika-pienoisarkissa esitellään pohjoisessa pesiviä muuttolintuja. Arktika tarkoittaa arktisilla alueilla pesivien lintujen muuttoa, jota varsinkin keväisin harrastajat seuraavat Suomenlahden rannoilla.

Pienoisarkissa on kaksi kotimaan ikimerkkiä sekä 0,10 ja 0,20 euron arvoiset lisäarvomerkit. Lisäksi kummastakin lisäarvomerkistä julkaistaan erilliset viidentoista kappaleen arkkinsa.

Muuttajista merkkeihin on valittu kaksi sorsa- ja hanhilintua: 0,10 euron merkissä on alli, joka on luokiteltu vaarantuneeksi lajiksi. 0,20 euron merkissä on erittäin uhanalainen pilkkasiipi. On arvioitu, että ilmastonmuutos on lintujen ravintoon vaikuttamalla romahduttanut poikastuotannon.

Kotimaan ikimerkeissä ovat toukokuussa sankoin joukoin pohjoiseen muuttavat sepelhanhi ja valkoposkihanhi. Valkoposkihanhi on hyvin tunnettu, sillä se pesii nykyään myös Etelä-Suomessa.

Iältään jo 91 vuotta täyttänyt Erik Bruun on edelleen aktiivinen taiteilija. Viime vuonna hän kuvitti Postille Ruokasieniä-postimerkkivihon kantarelli-merkin ja 0,50 euron Sulka-merkin.

Ensi tiistaina ilmestyvien postimerkkien ensipäiväntilaisuus järjestetään poikkeuksellisesti Helsingin Hakaniemen postissa.

Tilaisuus järjestetään 9. toukokuuta kello 12–14, jolloin kävijöillä on mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. Postissa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita.

 

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat