Paikalliset

Loviisalaiset raamittivat Itärannan kehittämistä

Osa vastaajista halusi säilyttää Gröna Uddenin viheralueena, kun taas osa kannatti sen ottamista asuinkäyttöön. Kuvituskuva.

Tanja Kuisma

LOVIISA | Loviisa selvitti nettikyselyllä asukkaidensa näkemyksiä uuden asuinalueen suunnittelussa. Itärannasta on tulossa monipuolinen asumisen ja palveluiden alue merenrantatontteineen.

Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari on iloinen innosta vastata kyselyyn ja saaduista, tervetulleista kommenteista. Kaupunki laati alueen kehittämiseksi Ramboll Finland Oy:n kanssa kolme vaihtoehtoa. Kyselyssä sai antaa mielipiteensä niihin. Vastauksia tuli 104 kappaletta.

Mielipidettä kysyttiin esimerkiksi alueen pohjoisosaan parhaiten soveltuvasta toiminnasta, vaihtoehtoina päiväkoti tai palvelutalo, julkinen rakennus tai kauppoja ja palveluja. Eniten ääniä sai julkinen rakennus, erityisesti uimahalli ja uusi liikuntahalli.

Kyselyssä arvioitiin myös alueelle sopivia talotyyppejä. Keskiosassa kannatusta saivat ryhmärakentamistontit ja puiset pienkerrostalot, pohjoisosassa terassitalot merinäkymien säilymisen vuoksi.

– Terassitalot sopivat Loviisan imagoon ja lahden pohjukan luontoon parhaiten, totesi usea asukas.

Vastaajat mielsivät, että tämän kaltaisille asunnoille löytyisi parhaiten ostajia.

– Kauniita, istuvat ympäristöön ja kivoja asua, kuvaa eräs.

Rannan toiminnoissa voitti ekologinen kaupunkipuisto niukasti rakennetun kaupunkipuiston, jonka kannattajat korostivat esimerkiksi liikuntapaikkojen merkitystä. Ekologisen puiston vahvuudet olivat luonnon monimuotoisuuden säilyminen ja se, että vaihtoehto sopii Loviisan imagoon.

─ Meren läheisellä asuinalueella keskustaa lähellä voidaan nostaa Loviisan imagoa ja kehittää Määrlahtea mahdollistamalla asukkaiden pääsy rannan virkistysalueille ja parantamalla alueen palveluita, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wiren toteaa.

Koonti kyselystä osoitteessa: loviisa.fi/itaranta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat