Paikalliset

Smaku-annokset ovat nyt tässä – luvassa elämyksiä

Kohta saadaan taas maistella huippuravintoloiden tuotteita. Smaku 2017 alkaa elokuussa.

Meat Districtin annos Maminha: Teurastajan lempilihaa, sydänsalaattia, piimää, karhunlaukkaa ja retiisiä.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Kannonnokka & Vanha Navetta: Sitä hyvää, sitä makkaraa. Tuoremakkaraa Kannonnokassa laiduntavan ylämaankarjan lihasta, nokkosta Navetan nurkalta ja salaattitarpeet Laiskankokin takapihalta.

Smaku 2017 / Niko Laurila

El Patio: Crema catalana -vaahtoa ja talon marjakastiketta.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Sicapelle: Baby Gem. Sydänsalaattia hiililtä, Västerbottenia Ruotsista, tattaria & yrttiöljyä.

Smaku 2017/ Niko Laurila

Fryysarinranta: Porvoon Snigulit. Friteerattuja Helix Aspersa -etanoita hernepyreen ja valkosipuliaiolin kera.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Bistro Gustaf: Osteri, mignonette-kastiketta ja Karelian Caviarin kaviaaria. Tähän annokseen käytämme
Robbes Lilla Trädgårdin yrttejä sekä paikallisen tuottajan sipulia. 

Smaku 2017 / Niko Laurila

Wanha Laamanni: Mesiangervolla maustettua kotijuustoa, pekaanipähkinää ja
balsamicoa.

Smaku 2017 / Niko Laurila

El Patio: Pation karitsaa. Karitsankyljys, kukkakaali-manchegopyree sekä alioli ovat täydellinen yhdistelmä espanjalaisia ja kotimaisia makuja.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Haikon kartanon Maitosuklaata ja puolukkaa.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Zum Beispiel: Vegaaninen maissitostada

Smaku 2017 / Niko Laurila

Bistro Gustaf: Dubonnetpäärynää, Roguefort-juustoa, Kulloon hunajaa ja karamellisoituja saksanpähkinöitä. Hunaja tulee omilta mehiläisiltä. 

Smaku 2017 / Niko Laurila

Bistro Sinne: Whip it! Whip it good! Omenavispipuuroa omasta pihasta, hopeatoffeejäätelöä, manteli-omenacrumble, popcandy, suolakinuski, tagettes.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Haikon kartanon Haikonselän kalatoast.

Smaku 2017 / Niko Laurila

La Fiesta: Ompputikkarit.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Bistro Sinne: Catch a fish. Mallasleipä-paneroituja Erosen muikkuja, paahdettuja luomupottuja ja Gheetä:
kotimaisia muikkuja, mallasleipää, luomuperuna, ruskistettua voita, villiyrttisalaatti,
pikkelöity sinapinsiemen, balsamico-vinaigrette.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Bistro Sinne: Suomalainen Takoo. Selleritako, Bosgårdin riimihärkää ja kuusenkerkkää: Bosgårdin luomulaidunnautaa, selleriremoulade, sinapinsiemeniä, marinoituja kantarelleja, kuusenkerkkää, giniä.

Smaku 2017 / Niko Laurila

La Fiesta: Romesco-keitto Fiestan tapaan.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Haikon kartanon Shepherd`s Pie kartanon tapaan.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas:Ruskistettu voi ja paahdettu manteli.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Café Postresin Mascarpone-marjatartaletti.

Smaku 2017 / Niko Laurila

Bondai Barin miniburgeri.

Smaku 2017

Tunnelmia viimevuoden Smakusta.

Ilona Savola Photography
Tunnelmia viime vuoden Smakusta. Ilona Savola Photography

Porvoo | Kaupungin ravintoloiden yhteistyössä toteuttaman Smaku -tapahtuman ruokalista on julkaistu. Elokuun 14. päivä alkavassa tapahtumassa on mahdollista maistaa ravintoloiden parhaimpia signature dish -annoksia viidellä eurolla.

Jokainen osallistuva ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.

– Viime vuonna tapahtumasta tuli niin suosittu, että muodostui jo käsitteet smakujono ja smaku sold-out, nauraa tapahtuman koordinaattori Laura Pulkkinen.

Kahden maisteluviikon aikana järjestetään äänestys, johon kuka vaan voi osallistua Uusimaan nettisivuilla. Voittaja-annos valitaan yleisöäänestyksen ja asiantuntijaraadin yhteispisteillä. Viime vuonna Porvoon Makuaarteeksi valittiin Wanhan Laamannin Savukurpitsaa ja sieniä -annos. Äänestäneiden kesken arvotaan illallislahjakortteja jokaiseen osallistuvaan ravintolaan.

Ruokatapahtuma huipentuu lauantaina 26.8. järjestettävään päätapahtumaan, jossa ravintolat maistattavat annoksiaan saman katon alla Grandissa. Viime vuonna päätapahtumassa vieraili 1200 nälkäistä, enempää ei mahtunut.

– Yleisöpaljous ylitti täysin odotukset. Odotimme ehkä 500-700 kävijää, Pulkkinen jatkaa.

Tällä kertaa tapahtuman kiinnostavuutta ei aliarvioida. Kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen odottaa tapahtumaa innoissaan.

– Kävin jo fiilistelemässä annoksia ennakkoon, melkoisia makuelämyksiä on tiedossa.

Viime vuonna väkeä tuli käymään kaupungin ulkopuoleltakin ja konsepti on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa.

– Tämä on mahtavaa, koska ravintolat tekevät yhteistyössä.

Ravintoloiden tekemä yhteistyö onkin tapahtuman onnistumisen ytimessä.

– Porvoossa on mielettömän tasokkaita ravintoloita ja niissä hyvä henki. Kun ne puhaltavat yhteen hiileen on kokonaisuus paljon enemmän kuin ravintoloiden summa, Pulkkinen maalailee.

Hän toivookin, että paikalliset käyttäisivät tapahtumaa hyväkseen ja tutustuisivat kotikaupunkinsa ruokatarjontaan.

– Tämä on tosi matalan kynnyksen tapahtuma. Voi mennä vaikka Haikon kartanoon syömään vitosella!

Juttua muokattu 18.7. kello 13.46: Muokattu tapahtuman nimi Smakuksi, aikaisemmin siinä luki Smaku  - Taste of Porvoo. Aikaisemmin sanottiin, että yleisöäänestuksessä yksi lahjakortti, todellisuudessa yksi jokaiseen ravintolaan. Kuvaajan nimi lisätty.

Mukana 16 ravintolaa

Tänä vuonna Smakuun osallistuu Bisto Gustaf, Bistro Sinne, Brasserie L'Amour, Bondai Bar, Café Postres, El Patio, Fryysarinranta, Haikon kartano, Kannonnokka ja Vanha Navetta, La Fiesta, Meat District, Rafael's Steakhouse, Sicapelle, Wanha Laamanni, Vanhan Porvoon jäätelötehdas ja Zum Beispiel.

Viime vuonna osallistujia oli 14.

Maisteluannoksia voi kokeilla kussakin ravintolassa 14.-26.8. viiden euron hintaan, 26.8. annoksia voi maistaa myös Smaku-tapahtumassa Grandissa.

Tarkemmat tiedot annoksista sekä erikoisruokavalioista löytyvät Smakun Facebook-sivulta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat