Paikallisurheilu

Akilles piti ykköspaikkansa

Vasakisojen voitto jo viidennen kerran peräkkäin vihreänutuille – PU haastoi hyvin.

Akilleen tytöt olivat nopeimpia T13-sarjan viestissä.

Marko Enberg

PORVOO   |   Porvoon Akilleen yleisurheilijat lähtivät jo viidennen kerran peräkkäin Vasakisojen päätteeksi kiertopalkinnon kanssa kunniakierrokselle.

Akilles keräsi kaikkiaan 232,5 pistettä. Porvoon Urheilijat oli yhtä selkeä kakkonen ja ero Akilleeseen on kaventunut viime vuosina. Tulevaisuutta ajatellen on myös hienoa, kun molemmilla seuroilla harrastajamäärät ovat vahvassa kasvussa. Muilta paikkakunnilta osallistujia oli tavallista vähemmän.

Nyt jo 46. kerran järjestetyissä Vasakisoissa nähtiin myös kisaennätys.

P13-sarjan 600 metrillä HKV:n Simeon Vorselman kellotti remontoidulla keskuskentällä uuden ennätyksen lukemin 1.38,14.

Lähelle ennätystä pääsi myös P11-sarjassa kuulaa työntänyt Porvoon Urheilijoiden Aatu Kangasniemi. Hän pukkasi parhaallaan 11,29. Jonathan Björkstenin kisaennätys (11,53) jäi vain 24 sentin päähän.

Jokaisen lajin kuusi parasta urheilijaa pokkasi Uusimaalta pokaalin. Olle Andersson palkitsi kisojen parhaan poika- ja tyttöurheilijan.

Tytöistä parhaan vasakisalaisen palkinnon sai Akilleen Gisella Bergström, joka voitti T13-sarjassa pituushypyn (4,69), 60 metrin juoksun (8,49) ja viestin.

– Tykkään yleisurheilusta. Harrastin aiemmin luistelua ja telinevoimistelua. Isoveljeni kävi täällä yleisurheilukentällä, joten minäkin vaihdoin tänne, Gisella Bergström kertaa.

– Pituushyppy on suosikkilajini. Tänään ei tullut kuitenkaan ennätystä. Se on 5,18, Bergström toteaa.

Parhaana poikaurheilijana palkittiin Akilleen Alexander Heikkinen. Heikkinen voitti Bergströmin tavoin pituushypyn (4,20), 60 metriä (8,94) ja viestin. Heikkinen kilpaili sarjassa P11.

– Talvella laskettelen ja kesällä harrastan yleisurheilua. Rinteessä pujottelu on varmaan ykköslajini ja täällä tykkään eniten pikamatkoista. Usain Bolt on suosikkiurheilijani, Heikkinen hymyilee.

Heikkinen veti viestijoukkueensa kanssa Boltin tyylisiä tuuletuksia, kun voitto varmistui.

Akilles ja PU hoitelivat jälleen kisajärjestelyt vakuuttavalla tavalla ja Hannu Vihreäluoto elävöitti tunnelmaa kuulutuksillaan, joten sabluuna on valmiina seuraavaakin Vasakisaa varten.

Vasakisojen pisteet

1) Porvoon Akilles 232,5 pistettä, 2) Porvoon Urheilijat 162,5, 3) If Sibbo-Vargarna 21, 4) Lapinjärven Urheilijat 16, 5) Helsingin Kisa-Veikot 15, 6) If Raseborg 6, 7) Lovisa Tor 6, 8) Viipurin Urheilijat 5, 9) Track And Field Espoo 5, 10) Mäntsälän Urheilijat 5, 11) Keravan Urheilijat 2, 12) Lahden Ahkera 1, Vantaan Salamat 1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat