Paikalliset

Mauri Leivolta ilmestyi uusi lintukirja Kylän linnut – "Täällä näyttää aivan toiselta 2040-luvulla"

Mauri Leivo on koonnut itäuusmaalaisessa maalaismaisemassa viihtyviä kylän lintuja kuvakirjaksi.

Docendo

Porvoolaiselta ammattiluontokuvaajalta ja tietokirjailija Mauri Leivolta ilmestyi torstaina kahdeksas kirja Kylän linnut.

240-sivuinen kuvapainotteinen kirja on huikea ajankuva suomalaisesta maalaismaisemasta ja sen lintuasukkaista. Se on myös puheenvuoro maaseudun elinvoimaisuuden ja hienojen maalaismaisemien ja siellä elävän linnuston säilymisen puolesta.

Kirja kertoo kylä- ja peltomaisemien tyypillisistä linnuista ja niiden elämästä, elinympäristöstä, suomalaisen kylämiljöön rikkaudesta valokuvin, joissa kylämaisemat, tunnelmat ja värimaailma muuttuu vuodenkierron eri vaiheissa.

– Maaseutumaisema on muuttunut ja muuttuu kovaa vauhtia. On täysi syy olettaa, että täällä näyttää aivan toiselta vaikkapa 2040-luvulla. Tämä näkyy myös maaseudun linnustossa. Se elää ja muuttuu, voi hyvin tai pahoin maiseman ja ihmisten toimien mukana, Leivo toteaa.

Hänen mukaansa on tärkeää, että muutosta voidaan jälkikäteen tarkastella myös autenttisten, visuaalisten todisteiden eikä vain linnuston parimäärätietojen, maatalouden tuotantolukujen ja väestölaskelmien kautta.

Docendon kustantama kirja tulee Leivon mukaan tarpeeseen, koska etenkin eteläsuomalaisesta maalaismaisemasta on tehty hämmästyttävän vähän valokuva- ja luontopainotteisia kirjoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat