Kulttuuri

Fanittaa Markkasta ja ihmisoikeuksia – nimibändin vokalisti ei tee tällä hetkellä bilemusiikkia

 

 

 

Tommy Lindgren ei halua saarnata, mutta herättää ajatuksia.

Kaapo Kamu

PORVOO | Don Johnson Big Bandin vokalistina tunnettu räppäri Tommy Lindgren on viime vuodet riimitellyt pääosin suomen kielellä.

– Ajan henki välittyy ja kuuluu musassa. Jotenkin oli selviö, että englanninkielisten bilehittikappaleiden jälkeen halusin uida hiukan syvemmissä vesissä, Lindgren kommentoi.

Metropolis-yhtyeen kanssa tehty albumi ei tosiaan sisällä yökerhokelpoisia hittejä. Kuiskaa ja huuda -kappale vyöryttää kuulijan korviin vihapuheajan mustan mielenmaiseman, josta onneksi löytyy myös toivonpilkahdus.

– En halua saarnata, mutta uskon, että musiikki voi herättää ajatuksia, Lindgren arvioi.

Jokainen keikka tuntuu erityiseltä.

40-vuotiaalla muusikolla on taustansa Amnesty Internationalissa, ja hän on turvapaikanhakijatulvan aikanakin ottanut kantaa ihmisoikeuksien puolesta.

– Maailma on karu paikka, jossa tapahtuu paljon ihmisoikeusloukkauksia ja rankkoja asioita. Laajempi kuva kuitenkin kertoo, että maailma ei ole entistä väkivaltaisempi vaan päinvastoin.

Lindgren on tehnyt Metropoliksen kanssa reilussa vuodessa kymmenkunta keikkaa. Määrä on pienehkö, koska kaikilla huippumuusikoilla on omat kiireensä, eikä musiikki todellakaan valtavirtaa.

– Positiivinen puoli on, että jokainen keikka tuntuu erityiseltä. Tajuttoman siistiä, on mahdollisuus kokeilla livenä kaikenlaista.

Bändi ei ole jäämässä yhden levyn projektiksi, vaan Lindgren on kirjoittamassa sille uusia biisejä.

Lindgren on laulanut suomeksi myös GG Caravan ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -kokoonpanoissa.

Don Johnson Big Bandin edellisestä levystä on kulunut viisi vuotta, mutta bändiä ei ole kuopattu eikä se ole telakallakaan.

– Tekemisen tahti on vain hitaampi kuin ennen. Pyrimme siihen, että uutta musiikkia tulisi julki 2018, Lindgren lupailee.

Musiikkitöiden ohella Lindgren juontaa myös Ylellä Villi Kortti- ohjelmaa. Tässä ominaisuudessa hän pääsi viime viikon torstaina katsomaan EM-kotikisojen Suomi–Ranska -avausottelua kanssa. Se oli ihan valtaisa kokemus.

– Oli hienoa nähdä, että on tultu tähän pisteeseen, että Ranskan kaltaiset huippumaat kaatuvat. Lauri Markkanen on uskomaton, kovaa vauhtia matkalla yhdeksi kaikkien aikojen suomalaisurheilijoista, Lindgren hehkuttaa.

Lindgren veikkaa, että nähdyllä joukkuehengellä Suomi voi jopa päästä EM-turnauksessa ihan päätyyn asti.

– Yksittäisissä peleissä kaikki on mahdollista.

Tommy Lindgren Metropolis

Esiintyy Porvoo Jazz Festivalilla Taidetehtaalla lauantaina 16.9. kello 19. Pääsymaksu 20/15 euroa.

Bändin jäsenet: Tommy Lindgren (laulu), Abdissa Assefa (useita instrumentteja), Teppo Mäkynen (rummut) ja Jarmo Saari (kitara).

Lisäksi kiertuekokoonpanoon kuuluu kosketinsoittaja Ville Riippa.

Ensimmäinen albumi Sininen kaupunki ilmestyi kesällä 2016.

Youtubessa katsottavissa videot kappaleista Kuiskaa ja huuda ja Haamut.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat