Runeberginpuistossa kajahtivat ratsuväkimarssit

Ratsuväen Perinnesoittokunta esiintyi sekä Runeberginpuistossa että kulttuuritalo Grandissa Saksanniemi 100 –muistojuhlallisuuksissa.

Päivi J. Verosaari

Puolustusministeri Jussi Niinistö otettiin juhlavasti vastaan Saksaniemi 100 –muistojuhlaan. Rakuunoiden kunniavartion ohella ministeriä olivat jo ovella vastaanottamassa Porvoon Reserviupseerikerhon puheenjohtaja Erkki Naumanen ( vas.) sekä opetusneuvos Ilmari Ojala ( oik.) , joka oli sonnustautunut juhlan kunniaksi rakuunoiden perinnejuhla-asuun.

Päivi J. Verosaari

Ratsuväen juhlapukuun m/22 sonnustautuneet Uudenmaan Eskadroonan ratsukot ovat taattu katseenvangitsija ja haluttu esiintyjä erilaisissa maanpuolustustilaisuuksissa.

Päivi J. Verosaari

PORVOO | Aurinkoinen syyskuun sunnuntai tervehti porvoolaisia sään lisäksi myös erikoislaatuisella yllätyksellä. Kohta puolenpäivän jälkeen kajahtivat Runeberginpuistossa kotimaisten ratsuväkimarssien suosikkien sävelet rakuunapukuisen orkesterin soittamina.

Ratsuväen Perinnesoittokunta antoi puistokonsertin Porvoossa Saksanniemi 100 -muistojuhlassa. Ensimmäisenä kajahti ilmoille tuttu ”Muistoja Pohjolasta”, joka sai kaikkien asevelvollisuutensa suorittaneiden kengät napsuttamaan tahtia, sillä onhan marssi tuttu kaikille armeijan maastopukua kantaneille.

Soittokunnan kapellimestarina toimii Antti Hirvikallio. Saksanniemi 100 -muistojuhlaa vietettiin Saksanniemen Järjestyslipuston – Saxby Ordningsfanan perustamisen kunniaksi.

Grandissa pidetyn päämuistojuhlan pääpuhujana ollut puolustusministeri Jussi Niinistö (uv) muistutti, että on totta, että Suomi juhlii itsenäisyyttään paljolti sotien kautta – arvokkaasti ja uhrauksia muistaen. Tämä johtuu ministerin mukaan siitä, että itsenäisyys saavutettiin sodan kautta ja se myös säilytettiin sotien kautta. Tuleva historiankirjoitus voikin nähdä vapaussotamme ja talvi- sekä jatko-sodan muodostavan vapauskamppailumme kokonaisuuden ministerin arvion mukaan.

Porvoon kaupungin tervehdyksen toi apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz.

Ennen pääjuhlan alkua pidettiin Saksannniemen Järjestyslipuston koulutuspaikkana toimineella Saksanniemen kartanolla koruton seppeleenlaskutilaisuus. Kenttähartauden Saksanniemessä piti kenttäpiispa Pekka Särkiö, ja tilaisuudessa puhui Vapaussodan Helsingin Seudun Perinneyhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Uutela. Tilaisuuteen osallistui yli sata henkeä ja tunnelma oli harras.

Meillä on juhlaputki päällä.

Grandin aulassa oli sunnuntai-iltapäivän alussa nähtävillä helpottunut ja hymyilevä maavoimien juhla-asuun m/58 pukeutunut yliluutnantti (res) Erkki Naumanen, Porvoon Reserviupseerikerhon puheenjohtaja.

– Meillä on juhlaputki päällä, myhäili Naumanen Saksanniemi 100 -muistojuhlan pääpuhujaa, puolustusministeri Jussi Niinistöä odotellessaan.

Naumanen on toiminut PRUK:n hallituksessa seitsemän vuotta, joista kuusi puheenjohtajana. Tapahtumia on riittänyt alueellisesti ja jopa valtakunnan mittakaavalla, ja kaikki ovat menneet mainiosti.

toimitus