Paikalliset

Pellinki saa nykyistä suuremman lossin

Vähän helpottaa. Pellingin lossijonot saattavat hiukan lyhentyä, kun juhannuksen jälkeen käyttöön saadaan nykyistä isompi lossi.

Eero Hämäläinen

PORVOO | Omalla autolla Pellingissä käyville on odotettavissa hieman lyhennystä jonotusaikoihin, kun uusi, nykyistä hieman suurempi lossi aloittaa liikenteessä juhannuksen jälkeen. Lossi on parhaillaan huollettavana Pansiossa ja se siirretään joko omin voimin tai hinaamalla Tirmoon.

– Ensin se siirretään tilapäisesti Tammisaareen ja sen jälkeen hoitamaan liikennettä Pellingin ja mantereen välillä. Nykyinen Tirmon lossi siirretään Barösundiin, Suomen Lauttaliikenne Oy:n liikennepäällikkö Håkan Forsman kertoo.

Nykyisen Tirmon lossin kantavuus on 60 tonnia ja uuden 70 tonnia. Uusi lossi on kolmikaistainen ja ottaa kyytiin muutaman henkilöauton enemmän kuin vanha lossi.

Autoilijat ovat tuskastuneet Tirmon pitkiin jonotusaikoihin. Nyt tilanne hieman helpottuu, mutta ruuhkahuippuina, kuten Pellingin kesätoripäivinä ja ennen kaikkea juhannuksena, saa yhä varautua odottamaan pääsyä lossille.

Lossinkuljettaja Vidar Englundin mukaan nimenomaan juhannuksena jonot voivat olla Pellinkiin jopa satoja metrejä pitkiä.

– Kannattaa tulla ajoissa jonon jatkoksi, Englund sanoo.

Håkan Forsmanin mukaan maamme meri- ja järvialueilla on kaikkiaan 16 lossia ja pitemmillä meriosuuksilla kahdeksan lautta-alusta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat