Paikalliset

Linnankoski-mitali musiikin moniottelijalle

Porvoon kasvatti, Wigwam-legenda Jukka Gustavson sai  tänään maanantaina Linnankoski-mitalin ansioistaan musiikin saralla. Mitalin luovuttivat Marja-Leena Talvitie ja Erkki Toivanen.

Pertti Jääskä

PORVOO | Linnankoski-mitali luovutettiin muusikko Jukka Gustavsonille Linnankoski-seuran 121:ssä matineassa tänään maanantaina.

Mitali jaetaan vuosittain sellaiselle henkilölle tai yhteisölle, jonka aikaansaannokset tieteen, taiteen, kirjallisuuden, talouselämän tai uusmaalaisen kotiseututyön alalla ansaitsevat julkista tunnustusta. Seura jakaa mitalin yhdessä Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston kanssa.

– Jukka Gustavson täyttää kirkkaasti nämä kriteerit. Hänelle myönnetään Linnankoski-mitali siitä ainutkertaisesta ja monipuolisesta muusikon ja säveltäjän urasta, jolla hän on rikastuttanut ja voimaannuttanut jo puoli vuosisataa niin musiikin ystävien kuin laajemminkin erilaisten ihmisten elämää, Linnankoski-seuran puheenjohtaja Erkki Toivanen perusteli puheessaan valintaa.

Gustavsonia on luonnehdittu parhaaksi suomalaiseksi Hammond-urkujen soittajaksi, käveleväksi sydämeksi, humanitääriseksi, vaatimattomaksi ja kummeli-vitsejä diggailevaksi herrasmieheksi.

Hän on Linnankosken lukion edeltäjän Porvoon yhteislyseon alumni eli kasvatti ja on aloitellut soiton treenaamista Lilun kellarissa partiokämpässä.

Hän on soittanut 1960-luvulla aloittaneissa porvoolaisissa yhtyeissä Hollymakers ja Toj Limited ja myöhemmin Porvoota laajemmin yhtyeissä The Roosters ja kansainvälisestikin huomiota saaneessa Wigwamissa.

Johannes Linnankosken syntymästä tuli viime keskiviikkona kuluneeksi 148 vuotta.

Linnankoski-mitali on hiljattain myönnetty myös kirjailijana tunnetulle piispa Irja Askolalle, kirjailijoille Maria Peura ja Ulla-Leena Lundberg ja kuvanveistäjä Kirsi Kaulaselle.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat