Paikalliset

Seuralehti Valo juhlii Laukkoskella – marraskuun alussa painotuore lehti ja kahvikonsertti

Laukkosken nuorisoseuralta ilmestyy Valo-lehti.

Laukkosken nuorisoseuran seuralehti Valo perustettiin kaksi vuotta yhdistyksen perustamisen jälkeen vuonna 1907. Tänä vuonna Valo-lehti juhlii 110-vuotista taivaltaan ja sen kunniaksi marraskuun alussa julkaistaan Juhla-Valo.

Lehden julkistamista juhlitaan pienimuotoisessa kahvikonsertissa marraskuun ensimmäisen sunnuntaina. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille ja sieltä voi ostaa painotuoretta Juhla-Valoa viiden euron hintaan. Konsertin jälkeen on mahdollisuus tutustua vanhoihin Valo-lehtiin, joista vanhimmat ovat säilyneet Suomen itsenäistymisvuodelta 1917.

Nuorisoseuran vanhoista pöytäkirjoista selviää, että yhdistykseen perustettiin vuonna 1907 Valo-lehti. Alkuvuosina se oli yksi nuorisoseuran keskeinen toimintamuoto.

Kukin numero ilmestyi aina 1970-luvulle asti käsin tehtynä yksittäiskappaleena, minkä jälkeen siitä alettiin tehdä kopioita jaettavaksi. 1980-luvulla monistuskulut peitettiin asettamalla julkaisulle pieni hinta. Samalla kertyi tuottoa, jota voitiin käyttää harrastustoiminnan tukemiseen.

Juttuihin ja taittoon alettiin panostaa entistä enemmän. Vuonna 2004 ennen nuorisoseuran 100-vuotisjuhlavuotta lanseerattiin Valon ”pikkusisko” eli nettilehti Vilkku.

Vilkku on keveämpi toteutus seuralehdestä, joka erityisesti kokoaa seuran toimintaa vuoden varrelta kuvien kera.

Nuorisoseuran arkistossa on säilynyt 1930-luvulta laaja lehtikokoelma.

Siihen ja muihin vanhoihin Valo-lehtiin pääsee tutustumaan Valoa iltapäivään –kahvikonsertissa sunnuntaina 5.11. kello 14. Konsertissa esiintyvät lauluryhmä Riikkari solisteineen ja irlantilaisen musiikin kurssiyhtye. Arpajaiset ja vapaaehtoinen kahvimaksu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat