Paikalliset

Seuralehti Valo juhlii Laukkoskella – marraskuun alussa painotuore lehti ja kahvikonsertti

Laukkosken nuorisoseuralta ilmestyy Valo-lehti.

Laukkosken nuorisoseuran seuralehti Valo perustettiin kaksi vuotta yhdistyksen perustamisen jälkeen vuonna 1907. Tänä vuonna Valo-lehti juhlii 110-vuotista taivaltaan ja sen kunniaksi marraskuun alussa julkaistaan Juhla-Valo.

Lehden julkistamista juhlitaan pienimuotoisessa kahvikonsertissa marraskuun ensimmäisen sunnuntaina. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille ja sieltä voi ostaa painotuoretta Juhla-Valoa viiden euron hintaan. Konsertin jälkeen on mahdollisuus tutustua vanhoihin Valo-lehtiin, joista vanhimmat ovat säilyneet Suomen itsenäistymisvuodelta 1917.

Nuorisoseuran vanhoista pöytäkirjoista selviää, että yhdistykseen perustettiin vuonna 1907 Valo-lehti. Alkuvuosina se oli yksi nuorisoseuran keskeinen toimintamuoto.

Kukin numero ilmestyi aina 1970-luvulle asti käsin tehtynä yksittäiskappaleena, minkä jälkeen siitä alettiin tehdä kopioita jaettavaksi. 1980-luvulla monistuskulut peitettiin asettamalla julkaisulle pieni hinta. Samalla kertyi tuottoa, jota voitiin käyttää harrastustoiminnan tukemiseen.

Juttuihin ja taittoon alettiin panostaa entistä enemmän. Vuonna 2004 ennen nuorisoseuran 100-vuotisjuhlavuotta lanseerattiin Valon ”pikkusisko” eli nettilehti Vilkku.

Vilkku on keveämpi toteutus seuralehdestä, joka erityisesti kokoaa seuran toimintaa vuoden varrelta kuvien kera.

Nuorisoseuran arkistossa on säilynyt 1930-luvulta laaja lehtikokoelma.

Siihen ja muihin vanhoihin Valo-lehtiin pääsee tutustumaan Valoa iltapäivään –kahvikonsertissa sunnuntaina 5.11. kello 14. Konsertissa esiintyvät lauluryhmä Riikkari solisteineen ja irlantilaisen musiikin kurssiyhtye. Arpajaiset ja vapaaehtoinen kahvimaksu.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat