Omenamäessä piirrettiin silta sukupolvien välille – jouluaiheiset työt koottiin näyttelyksi

Irja Kinnunen piirsi pienen metsäpirtin ja kertoi joulun olleen ennen rauhallisempi. Lahjoja saatiin vain vähän, paketissa saattoi olla vaikkapa uudet villasukat. Kinnunen piti kovasti kerhosta. "Mikään ei ole niin ihanaa, kuin lapset", hän totesi.

Juha Perämäki

Miia Heikkilä ja Heidi Puurtinen ideoivat lasten ja vanhusten yhteisen taidekerhon. Kynät ja maalit saatiin lahjoituksena Helsingistä. Porvoolaisyrityksiltä kyllä kyseltiin sponsoriapua, mutta kukaan ei innostunut aiheesta.

Juha Perämäki

Piirtäminen palauttaa mieleen asioita, jotka ovat voineet unohtua kauan sitten. Taiteen avulla voidaan vaikuttaa muistiin, aisteihin ja tunteisiin.

Juha Perämäki

Heidi Puurtinen kertoo, että kaikki valmiit työt kootaan näyttelyksi Omenamäen aulaan. Myöhemmin näyttely siirretään Pääkirjastoon.

Juha Perämäki

Irja Sandberg pitää kerhoa ihanana ideana ja kertoo nauttineensa lasten seurasta suuresti.

Juha Perämäki

Pienet tontut ja suuret lahjat kuuluvat jouluun. Kerhossa juteltiin myös siitä, että entisaikaan lapset saivat paljon vähemmän lahjoja kuin nykyisin.

Juha Perämäki

Viimeisenä kerhopäivänä juotiin yhdessä glögiä ja herkuteltiin pipareilla.

Juha Perämäki

Kerhossa rakentui vahva silta sukupolvien välisten kuilun yli. Jos ensimmäisellä kerralla vähän jännitettiinkin, niin viimeisellä rupateltiin jo kuin vanhat tutut.

Juha Perämäki

Haluatko lukea koko jutun?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme. Tilaa nyt!

 

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.