Get together Ströhössä! Naamioita, capoeiraa ja Seksikäs suklaa, KATSO KUVAT

Tuomas Inkilän viiksekäs ufo hilepartoineen syntyi tuosta vain.

Tanja Kuisma

Jennifer Anderssonin naamio vielä ilman väritystä.

Tanja Kuisma

Loppuhuipennuksena konsertti. Kansainvälisenä päivänä olivat Strömborskan ja Lyceiparkens skolan ja osa Linnajoen koulun oppilaista Porvoon urheiluhallissa konsertissa, jossa esiintyivät muun muassa yksi suosituimmista tubettajista Tuure Boelius ja suosikkiräppääjät Prinssi Josuf ja Seksikäs Suklaa.

Juha Perämäki

Hileukkonaamio.

Tanja Kuisma

Riku Pium opetti capoeiraa liikuntasalissa.

Tanja Kuisma

Rosamari Bolomin (vas.) ohjaamassa kuvataidepajassa tehtiin naamioita. Kuvassa hänen lisäkseen Ellen Henttala, Nessa Idström, Jennifer Andersson ja Klaudia Mäkeläinen.

Tanja Kuisma

Meksikolaissyntyinen Rosamari Bolom ja oppilas Tuomas Inkilä keskustelivat naamioista.

Tanja Kuisma

Naamioiden lisäksi Ströhössä tanssittiin ja musisoitiin.

Tanja Kuisma

Riku Pium opetti capoeiraa liikuntasalissa.

Tanja Kuisma

Kolmen yläkoulun oppilaat täyttivät urheiluhallia iltapäivän konsertissa.

Juha Perämäki

PORVOO | Strömborska skolan oppilailla oli torstaina kansainvälinen koulupäivä, jossa aamupäivä vierähti monikulttuurisissa työpajoissa.

Kyseessä oli YleX Get together -koulukiertue, jossa Interkult Kassandra -yhdistys vastasi työpajoista, Warner Live tuotti päivän konsertin ja YleX toimii kiertueen mediakumppanina. Tällä kertaa suora lähetys tuli Porvoon urheiluhallista.

Vanhassa rituaalissa puhuttiin naamio kasvoilla jumalalle

Työpajojen taiteilijat ovat kotoisin Kiinasta, Senegalista, Burkina Fasosta, Brasiliasta, Kolumbiasta, Meksikosta ja Zimbabwesta.

Kiertueen idea oli päästää esille eri alojen ammattitaiteilijat ja muusikot, joiden kulttuurinen tausta on myös muualla kuin Suomessa.

Meksikolainen Rosamari Bolom ohjasi teknisten töiden luokassa naamioiden tekemistä.

Psykologi sanoittaa naamiopajan merkitystä ja tarkoitusta toteamalla, että se on tilaisuus etsiä itsestään hahmoja ilmentymään naamiossa.

– Tässä voi antaa mielikuvitukselle tilaa ja töitä. Vanhaan aikaan kuului rituaaliin puhua jumalansa kanssa naamio kasvoillaan. Naamiot liittyvät yhä moniin festareihin ja juhliin. Naamiot kuuluvat useimpiin kulttuureihin, suomalaiseenkin. Tiesithän, että nuuttipukki on teidän kulttuuriinne kuuluvaa naamioperinnettä?

OppilaatEllen Henttala, Nessa Idström, Jennifer Andersson ja Klaudia Mäkeläinen leikkaavat, värittävät ja liimaavat keskittyneesti naamioitaan. Tuomas Inkilä leikkaa korvia viiksekkäälle ufolleen, jolla on hileparta.

Teknisen töiden opettaja Patrik Lindahl seurailee hymyillen touhua. Tämä on toisenlaista, kuin lintujen ruokinta-automaatit, joiden valmistuksessa kaikki seiskat ovat opetelleet mittaamaan, sahaamaan ja kasaamaan kappaleita.

Muissa pajoissa saattoi tehdä esimerkiksi kuvataiteita, afrotanssia tai djembe-rummuttaa. Riku Pium opetti liikuntasalissa capoeiraa Monica Gustafssonin luokalle.

Oppilas vuorollaan kokeili brasisilialaisen taistelulajin liikkeitä Piumin kanssa afrobrasilialaisen musiikin raikuessa salissa. Capoeirassa on piirteitä afrobrasilialaisesta populaarikulttuurista, esittävästä tanssitaiteesta, täyskontaktikamppailusta, kontakti-improvisaatiosta ja akrobatiasta.

Käyttäjän tanja.kuisma@media.fi kuva

Tanja Kuisma