Urheilu

Mika Poutala porhalsi pallille Kanadassa – "Startti oli nyt aivan huikea"

Mika Poutala.

Sirpa Repo

Mika Poutala sijoittui kolmanneksi pikaluistelun maailmancupin 500 metrillä Kanadan Calgaryssa sunnuntaina.

Poutalan aika oli 34,38. Palkintokorokesijoitus on Poutalan ensimmäinen sitten Harbinin 1000 metrin hopean viime vuoden marraskuussa. Hän on viimeksi ollut 500 metrillä kolmen joukossa Heerenveenissä maaliskuussa 2016. Kaikkiaan Poutala on maailmancupissa ollut kolmen parhaan joukossa nyt 17 kertaa, joista 500 metrillä 11 kertaa.

Calgaryn kisan voittoon luisteli isäntämaan Alex Boisvert-Lacroix (34,31) tuhannesosan erolla ennen ennätyksensä luistellutta Korean Min Kyu Chata.

Poutalan starttaika oli 9,58 ja kierros meni 24,8.

– Tosi yllätyksenä tuli kolmas tila luisteluun nähden. Startti oli aivan huikea, siihen on pakko olla todella tyytyväinen. Se toimii nyt.

– Tuli yksinkertaisesti muuten muutama virhe, jotka maksoivat voiton. Ihan omia mokia. Ensimmäiseen ulkokaarteeseen menossa jotain tapahtui, en vielä tiedä mitä. Jouduin vain etsimään alkukaarteen tuntumaa. Loppusuoralla oli vähän liikaa yritystä.

– Otan mitalin totta kai ilolla vastaan. Itsevarmuutta tuli lisää, sillä tälläkin luistelulla aika ja sijoitus olivat näin hyvät, Poutala kommentoi.

Pekka Koskela pysäytti kellot lukemiin 34,54. Hän sijoittui B-ryhmässä kuudenneksi. Harri Levo (35,36) oli 24:s.

Elina Risku oli naisten 500 metrin B-ryhmässä 16:s ajalla 39,03. A–ryhmässä Nao Kodaira luisteli voittoon ajalla 36,53, joka on maailman kaikkien aikojen toiseksi paras tulos Lee Sang–Hwan ME-ajan 36,36 jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat