Toinen asuntomurtokopla otettu kiinni – Porvoossa tänä syksynä jo enemmän murtoja kuin koko viime vuonna

Poliisi kirjasi marraskuussa Porvoossa seitsemän asuntomurtoa, kun koko viime vuoden luku oli 13.

Samu Karvala

PORVOO | Itä-Uudenmaan poliisi onnistui yleisövihjeiden avulla ottamaan kiinni kolme georgialaista epäiltyinä alueella marras-joulukuussa tehdyistä asuntomurroista. Epäillyt vangittiin tiistaina Tuusulan käräjäoikeudessa.

– Heitä epäillään murroista myös Porvoon ja Sipoon alueilla. Murtotahti on ollut aktiivinen, yksi tai jopa useampia päivässä, komisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Tänä syksynä Porvoossa on kirjattu jo enemmän asuntomurtoja kuin koko viime vuonna yhteensä. Murtotahti laski huipputasolta, kun poliisi otti marraskuun alussa kiinni kahdeksan romanialaista.

– Murtoja ilmoitettiin tuon jälkeenkin tavallista enemmän, Minkkinen myöntää.

Rikostilastojen mukaan Itä-Uudenmaan poliisin toimialueella kirjattiin marraskuussa 44 asuntomurtoa, kun viime vuoden luku oli 25. Porvoon luku oli seitsemän, kun viime vuonna murtoja kirjattiin kolme. Sipoossa luku nousi nollasta kolmeen.

Minkkisen mukaan viime vuosi oli ulkomaalaisporukoiden murtojen suhteen hiljainen. Tämän syksyn porukat ovat olleet hyvin aktiivisia.

– Murrot ovat kohdentuneet rauhallisille omakotialueille, joissa on ilmeisesti käyty etukäteen tiedustelemassa. Perusohjeena voisi edelleen pitää sitä, että kannattaa ilmoittaa poliisille epäilyttävistä liikkujista ja ajoneuvoista, Minkkinen neuvoo.

Written by:

Samu Karvala

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Käräjäoikeus vangitsi kolme lisää asuntomurroistaAsuntomurtoja yhä tavallista enemmän – liikkeellä nyt toinen kopla?Seitsemän miestä kiinni – tyrehtyikö seudun murtoaalto?Omakotimurrot Porvoossa jatkuvat – "Tutkinnassa edistytty"Porvoossa piikki omakotimurroissa – poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen