Ei vain jotain vanhaa, vaan kaikki

Kuovin huuto. Tarja Heikkilän risulinnut ovat vahvasti läsnä Tahdon - Ekologisia hääunelmia -kirjassa. - Koen Tarjan työt niin vahvasti, halusin, että ne kulkevat mukana, Karikivi sanoo.

Juha Perämäki

Tarinat taustalla. Outi Karikiveä kiehtovat kankaiden tarinat, mutta niitä ei aina ole tarjolla. - Joistakin on faktahistoriaa, mutta kun kirpparilta ostaa, on varsin vaikea tietää mikä on tausta. Mutta on hauska miettiä, millaisen elämän omistaja on elänyt, Karikivi kertoo.

Juha Perämäki

Tuore porvoolainen. Kaksi kuukautta sitten Sipoosta Porvooseen muuttaneella Outi Karikivellä on työhuone ja puoti Rauhankadulla.

Juha Perämäki

Kirjan takaa. Tahdon - Ekologisia hääunelmia kirjan takaa löytyvät tekstiilitaiteilija Outi Karikivi (vas.) ja kuvaaja, risutaiteilija Tarja Heikkilä.

Juha Perämäki

PORVOO | Valkoinen villatakki on saanut uuden muodon huovutettuna villabolerona. Seuraksi se on saanut silkkiä ja nauhastaan purettuja helmiä, pitsiturbaani on koristeltu Hietalahden kirpputorilta ostetuilla kangasruusuilla. Tyllihame hohtaa kilpaa Fredrikan Lähteen pihan luminietosten kanssa. Kevään tullen hennon syreenin värinen loimusametti laskeutuu morsiamen yllä keväisessä Wildemansgårdissa. Malagasta kirpputorimyymälästä löytynyt kauniisti kirjailtu lakana nyörittyy kesämorsiamen ylle Sipoonkorvessa. Syyshäihin Kardragin kartanoon morsiamen puvun yläosa on loihdittu käsin virkatusta helmenharmaasta pitsiliinasta, alaosa on taiottu pitsiverhosta.

Tekstiilityöyrittäjä Outi Karikiven ja kuvaaja ja risutaiteilija Tarja Heikkilän kirja Tahdon – Ekologisia hääunelmia näyttää, että aina voi kierrättää, myös häissä. Vanhan kierrättämisessä kiehtovia ovat myös kankaiden tarinat.

– Haluan näyttää tekstiilien jatkumon. Minulla on ollut jokunen hääpukunäyttely, kirja on selkeä jatkumo, haluan näyttää mitä kankaista voi tehdä, kierrätyshääpukuja tekevä Outi Karikivi kertoo.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.