Paikalliset

Benita Tanskasesta Porvoon vuoden matkailuopas

Benita Tanskanen on vuoden matkailuopas.

PORVOO | Porvoon Matkailuoppaat julkistivat vuosikokouksessaan vuoden 2017 matkailuoppaaksi Benita Tanskasen.

Tanskanen on toiminut Suomen Opasliiton auktorisoimana matkailuoppaana vuodesta 2013 alkaen. Hänet tunnetaan asiantuntevana, aina valmiina ja iloisena oppaana.

Benita Tanskanen kertoo pitäneensä ohjenuoranaan jo opaskurssilta kouluttaja Birgitta Palmqvistin neuvoa: Vaikka matkailuoppaan työ Porvoon kokoisessa kaupungissa on harrastus, se on kuitenkin aina työtä.

Tämä mielessään valmistautuu Tanskanenkin jokaiseen opastukseen, sillä jokainen ryhmä on yksilönsä ominen toivomuksineen ja painopisteineen, minkä mukaisesti opas räätälöi aina opastuksensa.

Vuosikokouksessa Porvoon Matkailuoppaat totesivat, että opastusten määrä on kuluneen vuoden aikana selkeästi noussut edellisistä, hieman hiljaisemmista vuosista.

Matkailuoppaitten teemaopastuksista Suomi100-opastukset olivat erittäin suosittuja ja Näsinmäen tarinat on yhä yksi vetovoimaisimmista teemaopastuksista.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa vuonna 2018 Raija Tölkkö.

Hallituksessa ensi vuonna toimivat Tapio Toivonen, Jenny Törnroos, Tea Itkonen (uusi) ja Birgitta Palmqvist (uusi) varsinaisina jäseninä ja varajäseninä Christian Lindén ja Benita Tanskanen (uusi).

Yhdistys panostaa ensi vuonnakin teemaopastuksiin. Kesäkuussa käynnistyvät Suomi100-opastukset – Porvoo1918, Näsinmäen tarinoita, Naiskohtaloita ja Kirjailijoiden Porvoo.

Lapsille on omat opastuksensa ja sesonkiopastuksina toteutetaan kummitus- ja jouluopastuksia. Valtiopäiviä ei unohdeta, vaan niistä kertova opastus tehdään 19. heinäkuuta 2018.

Yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa järjestetään Porvoon Päivien yhteydessä kesäkuussa uusille porvoolaisille opastettuja kiertoajeluja, kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Porvoon matkailuoppaat tuovat osaamisensa myös vanhan Porvoon infoon, Kappalaisen talon, jossa opas päivystää muutaman tunnin perjantaina ja lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vanha Porvoo – asumista, yrittämistä ja matkailua6.12.2017 07.00
Joulumatkailu houkuttaa tänä vuonna – "Vähillä lomapäivillä saa kunnon irtioton"28.11.2017 07.40
Porvoo-helpit juttelevat jopa japania ja kiinaa – Uusimaa testasi matkailuneuvojien kielitaidon26.7.2017 07.10
Kauan eläköön Vanha Porvoo!3.12.2017 13.40
Vanha Porvoo kestää ... joidenkin hermot ei!3.12.2017 07.00
Taidetehtaan tanssikoulun joulunäytökset lähestyvät7.12.2017 11.24

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat