Onnettomuustutkintakeskus nimesi tutkintaryhmän luotsiveneen turmalle

Nopea luotsivene L242 oli malliltaan Kewatec Pilot 1500, ja se toimitettiin Finnpilotille syksyllä 2015. Vene on 15,4 metriä pitkä ja 5,1 metriä leveä. Vene on VTT:n tarkastama.

Finnpilot still-kuvamateriaalia

Onnettomuustutkintakeskus nimesi tutkintaryhmän selvittämään syytä, miksi luotsivene upposi 8.12. Emäsalon eteläpuolella. Turmassa menehtyi kaksi henkilöä.

Tutkintaryhmää johtaa merikapteeni, diplomi-insinööri Tapani Salmenhaara ja jäseninä ovat filosofian maisteri Ilona Hatakka, tekniikan tohtori Jerzy Matusiak, merikapteeni Teemu Leppälä, laivanrakennusinsinööri Niklas Rönnberg, kapteeniluutnantti (evp) Matti Salokorpi ja erikoistutkija Heikki Harri.

Tutkinnanjohtaja on merionnettomuuksien johtava tutkija Risto Haimila.

Written by:

Tanja Kuisma

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Uponnut luotsivene seisoo nyt telakalla tutkittavana – katso kuvat nosto-operaatiostaLuotsivene on nyt nostettu – "tilanne on kriittinen, kunnes kelluu omillaan"Luotsiyhtiö valmistautuu uponneen luotsiveneen nostoon – "Henkisen kriisin hoito on kiistatta tärkein asia"Miksi käytössä ei ollut kääntyvä alus? Emäsalon luotsiturman tutkinta jatkuu – "koettu venemalli turvalliseksi"