Paikallisurheilu

PSS:n A-tytöt ovat hyvässä vauhdissa

PSS:n tyttöjen A-juniorit yrittävät päästä vielä pelaamaan SM-mitaleista.

Tomi Nousiainen

Porvoo | Vahva tyttöjen kasvatus on ollut jo vuosia Porvoon Salibandyseuran selkeä linja. Naisten salibandyliigassa pelaaja edustusjoukkue on jo vuosia saanut riveihinsä omia seuran kasvatteja. Liigajoukkueeseen on tullut jatkuvasti tasaisena virtana lahjakkaita nuoria ja sama liike jatkuu.

PSS on totuttu näkemään jo vuosia eri junioriryhmissä SM-sarjan kärkipäässä.

Vanhimmassa ikäryhmässä, eli A-junioreissa on totuttu juhlimaan SM-mitalia. Tänä vuonna A-tytöt joutuivat pettymään karsinnassa ja SM-sarja jäi haaveeksi.

A-tyttöjen valmentaja Vesa Pulkkinen katsoo pelaajien etua ja haluaa auttaa heitä kehittymään.

– Olemme lähteneet ensimmäiseen divisioonaan täysin uusin ilmein ja näyttää hyvältä. Meillä on seurassa hyvä henki ja etenemme selkeästi tavoitetta kohti. Lähdemme A-tyttöjen kanssa voittamaan jokaista peliä tällä kaudella.

Pulkkinen näkee, että seurassa on ymmärretty pelaajapolun tärkeys.

– Meillä seurassa hyvä polku aina edustusjoukkueeseen saakka. Liigajoukkueen harjoitusvahvuudessa on paljon junioreita ja heille rakennetaan oma ohjelma. Jos A-junioreita on edustuksen käytössä, niin B-tytöistä saadaan sitten apuja. Näin pelaajia kasvatetaan pikkuhiljaa kovempiin koitoksiin, Pulkkinen sanoo.

Hän korostaa, että valmentajat ja pelaajat puhuvat keskenään. Erityisesti Pulkkinen kiittää, että liigaryhmän päävalmentaja Jukka Kouvalainen on koko ajan yhteyksissä joukkueeseen.

– Katsomme kuitenkin tarkkaan, että pelaajat eivät rasitu liikaa. Moni haluisi olla menossa koko ajan, mutta lepoa ja palauttavaa toimintaa tulee olla jokaiselle riittävästi. Siksi varmasti PSS pystyykin tuottamaan hyviä pelaajia liigaan.

– Olemme kiinnittäneet huomiota fysiikkaan ja siksi Janika Martinsalo on vastannut tyttöjen fyysisestä kehittämisestä. Tästä on taas kokonaisvaltaisesti suuri apu, Kyseessä on erittäin nopea ja rankka laji. Salibandyssa polvet ja nivelet ovat kovilla, siksi pitää olla ammattimainen ote lihashuoltoon, Pulkkinen sanoo.

A-ikäisiä tyttöjä viilettää toki jo liigajoukkueessa.

– Pitää muistaa, että naisten pelit ovat fyysistä vääntöä vaativia, joten pelaajilla pitää olla nopeutta, voimaa ja kestävyyttä.

A-tytöissä PSS:n tavoitteena on toki saada jokaiseen pelin paras mahdollinen ryhmä.

– Hyvä joukkuehenki auttaa meitä eteenpäin ja haluan tarjota hauskan harrastuksen. Olemme saaneet myös uusia pelaajia mukaan ja se on hieno asia, Pulkkinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat