Paikallisurheilu

PSS:n tyttöjen valmis pelaajapolku saa kiitosta

A-juniorit Pinja Askola (vas.) ja Elina Vänttinen ovat tyytyväisiä seuran toimintaan.

Timo Pasanen

Porvoo | Tyttösalibandyn parissa liikkuvat Porvoon Salibandyseuran pelaajat kiittelevät seuran sisäistä kemiaa. A-tyttöjen pelaajat vuonna 2000 syntynyt Pinja Askola ja ikäluokkaa 1998 oleva Elina Vänttinen ovat tyytyväisiä pelaamiseen.

– Meillä on todella mukava ja hyvä ryhmä. Olemme saaneet mukaan jopa neljä uutta tyttöä, joten Porvooseen on imua, Askola kertoo.

Maalivahtina pelaava Askola kertoo, että PSS:n pelaajapolku on selkeä ja hyvin toteutettu.

– Osa pelaajista pääsee harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa ja se taas tuo lisää virtaa omaan harjoitteluun. Näin on hyvä näyttää omia taitoja myös liigajoukkueen pelaajille, Vänttinen näkee,

Molemmat tytöt näkevät, että PSS:n harjoittama malli on todella selkeä pelaajalle. Naisten päävalmentaja Jukka Kouvalainen kuuntelee ja keskustelee myös A-tyttöjen kanssa.

– Kaikki on mahdollista ja eteneminen kohti liigaa on omasta halusta kiinni. Pääsen vielä harjoittelemaan urheiluakatemian kautta kaksi kertaa lisää aamuisin. Näin tuokin helpottaa omaa etenemistä, Askola sanoo.

A-tytöt ovat pelanneet poikia vastaan ja tyttöjen mukaan niistä peleistä saa mukaan kovuutta ja juonikkuutta.

– Pojat pakottavat nostamaan pelin tempoa ja tekniikka pitää olla. Olemme pelanneet nyt A:n divarissa, mutta sielläkin pelit ovat kovatasoisia. On siellä muutama heikkokin joukkue, mutta hyviä pelejä suuri osa, Vänttinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat