Paikalliset

Askola uusii tai remontoi miljoonilla euroilla kiinteistöjään

Kunnan omistama Vuokra-asuntojakin tulee lisää Kirkonkylään. Linnankosken Asunnot Oy aloitti tällä viikolla rivitalotyömaan kunnanviraston eteläpuolella. Urakoimassa on paikallinen Kymppirakenne Oy.

Tanja Kuisma

ASKOLA | Askolan kunta investoi tänä vuonna miljoonia rakentamiseen ja peruskorjaukseen. Investointien huippuvuoden loppulaskuksi on valtuusto raamittanut neljä miljoonaa euroa.

Suurin työmaa on jo pitkällä oleva Kirkonkylän koulun uudisrakennushanke Askolan yläkoulun jatkeena. Siitä tulee tälle vuodelle vielä 1,6 miljoonan euron kustannukset.

Alakoululaiset siirtyvät elokuussa sinne uusiin tiloihin, ja poliittisilla päättäjillä on edessään sen miettiminen, mitä tyhjeneville tiloille toisaalla jokivarressa tehdään.

Kunnanvaltuusto myönsi kunnanviraston saneeraukselle kaikkiaan 400 000 euroa tälle ja ensi vuodelle.

– Tänä vuonna uusitaan vesiputket, salaojitukset ja ikkunat 200 000 eurolla. Ensi vuonna on vuorossa sisäpuolinen pintaremontti ja valaistuksen uusiminen, johon on varattu 200 000 euroa.

Martikaisen mukaan summaan ei mahdu pohjakerroksessa olevan entisen palolaitoksen autotallin käyttötarkoituksen muutos esimerkiksi toimistokäyttöön.

Tilassa seisoo paitsi jääkone, myös kunnan pakettiauto ja Monninkylän koulusta tuhopolton seurauksena varastoon pinotut käyttökelpoiset kalusteet.

– Onhan se olemassa olevana tilana edullista varastointia.

Pohjakerroksessa ovat myös perusturvan kolme toimistohuonetta ja kunnan arkisto.

Kuntakiinteistöjen käyttöön vaikuttaa myös valtakunnallinen sote-uudistus, jonka myötä Askolan terveyskeskus, palvelukeskus Mäntyrinne ja pelastusasema siirtyvät vuokratiloina maakuntahallinnon käyttöön.

Rakennukset jäävät kuitenkin kunnan omistukseen.

Pelastusasema on uudisrakennus, Mäntyrinne kauttaaltaan lähivuosina saneerattu ja terveyskeskuksessakin on uusi katto.

– Kaikki nämä seinät on rakennettu sitä toimintaa varten, joka palvelee kuntalaisia, kunnanjohtaja summaa.

Askolan kunnanhallitus päätti keskiviikkona esittää Kirkonkylässä kunnanviraston lähellä sijaitsevan Ukkolan kiinteistön myyntiä valtuustolle osana kunnalle kunnalle tarpeettomien kiinteistöjen realisointia.

Soluasuntojen talossa ei ole vuokra-asukkaita, koska he siirtyivät viime syksyllä putkiremontin tieltä perusturvan käytössä olleeseen taloon ylempänä Kuntalan mäen alueella.

KunnanjohtajaJouni Martikaisen mukaan Ukkolan mukana ei myydä koko maapohjaa, vaan vain määräala. Alkuperäinen ajatus oli myydä sosiaalitoimiston talo siellä olleiden toimintojen kunnanvirastolle ja terveyskeskukseen sijoittamisen jälkeen.

– Järjestelyn aikana virisi ajatus perusturvan toimistokiinteistön muuttamisesta heidän pysyviksi asunnoikseen ja Ukkolan myynnistä.

Onko uudis- tilojen rakentaminen välttämätöntä?

Monninkylän koulun neljä luokkaa opiskelee nyt väistötiloissa Amiston talossa Pornaistentien toisella puolella. Toisen asteen koulutuksen tulevaisuuden muutosten heijastuksista opetustilojen käyttöön Askolassa ei tiedä vielä kukaan.

Teknistä johtajaa tuurannut Antti Kailio selvitti aikanaan Amiston tilojen käytettävyyden perusopetuksen tiloina, ja Martikaisen mukaan se "ei ollut paras mahdollinen."

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat