Kulttuuri

Suositut rokkipeikot tekivät kesäisen elämysmatkan Edelfeltin ja Vallgrenin hengessä

Ajan kanssa. Toni Kakko (vas.), Jari Sinkkonen, Jouni Hynynen, Miitri Aaltonen, Mikko Karmila, Tuomas Holopainen, Birgitta Palmqvist, Jenny Törnroos ja Mika Jussila huilasivat Hotelli Pariisin Villen varjoisalla terassilla mukavan kulttuuripäivän päätteeksi torstaina.

Juha Perämäki

PORVOO | Hotelli Pariisin Villen viinibaarista kajahtaa vähän tästä mehevä, miehinen naurunremakka, kun Kotiteollisuus-yhtyeen rumpali Jari Sinkkonen luonnehtii Porvooseen torstaina saapuneen kulttuuriryhmän nimen alkuperää.

Sinkkosen perustelut ja ryhmän nimen erilaiset taivutusmuodot ovat perhelehteen painokelvottomia, mutta Porvoo Toursin toimitusjohtaja Birgitta Palmqvist ja ryhmän oppaana koko päivän toiminut Jenny Törnroos ovat kuolla nauruun.

– On mukava olla kerrankin reissussa hyvässä seurassa, kun ei ole bändin kanssa matkassa, Kotiteollisuuden nokkamies Jouni Hynynen linjaa.

– Oonha mie siun kanssa samassa bändissä, Sinkkonen korjaa.

– Vaan Hongisto ei ole mukana.

Sinkkosen ja Hynysen ohella viinibaarin terassin varjoon ovat istahtaneet Nightwish-bändin kaunosieluinen kivijalka Tuomas Holopainen, kemiläisen Sonata Arctican laulajapäällikkö Toni Kakko, Monsteriser-yhtyeestä ja lukuisien kotimaisten bändien levytuotannoista vastaava Miitri Aaltonen, sekä Finnvox-studioiden masteroija Mika Jussila. Vielä joukkoon lukeutuu itseoikeutetusti Kulttuuriryhmä Hevikultien aivot, Suomen merkittävin tuottaja-äänittäjä Mikko Karmila.

– Tämä on kolmas kulttuurimatkamme. Ensimmäinen taisi olla vuonna 2005. Kävimme silloin tutustumassa Tuusulanjärven rannan kulttuurikeskittymään. Edellisen kerran vierailimme Bengtskärin majakalla ja nyt oli aika tulla Porvooseen, Mika Jussila kertoo.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat