Paikalliset

Valmentajaa riepoo jonottaminen lääkärille ja bussivuorot – pitäisikö Porvooseen rakentaa kolmas jäähalli?

Aleksei Saks työskentelee PTL:n valmentajana ja seuraa suurella mielenkiinnolla luistelua olympialaisissa.

Porvoon Taitoluistelijoiden valmentaja Aleksei Saks toivoo lisää jääaikoja, koska ne eivät riitä taitoluistelijoille ja kiekkoilijoille.

Juha Perämäki

Miten sinusta tuli porvoolainen, Aleksei Saks?

– Tulin Porvooseen urheilun takia kesällä 2001. Täällä luisteli yksi tyttö ja mentiin harrastamaan pariluistelua. Jäin töihin Porvoon Taitoluistelijoille.

Mikä on parasta Porvoossa?

– Tykkään tällaisesta rauhallisesta kaupungista. Sijainti on tosi hyvä ja yhteydet joka paikkaan ovat hyvät. Täältä pääsee minne vain.

Jos voisit, mitä muuttaisit Porvoossa?

– Nuorten urheilun kehittämiseen tarvitsisi panostaa tosi paljon huomiota. Jäähallit pitäisi saada kuntoon. Meillä on aika paljon lapsia ja innokkaita luistelun harrastajia, mutta heille ei riitä jääaikoja. Tämä haastava tilanne, että jääaikaa ei ole riittävästi, koskee kaikenikäisiä. Tiloja voisi rakentaa enemmän. Pitäisikö Porvooseen rakentaa kolmas jäähalli, kun jääkiekkoa harrastaviakin on paljon? Ehkä hekin haluaisivat tähdätä kovempaan sarjaan.

– Noin muuten elämässä tuli mieleen, että Porvoossa on tosi vaikea ihmisten päästä lääkärille. Jonot ovat hirveät ja jos tarvitsee erikoislääkäriä, sitä ei saa nopeasti. Tämä on iso ongelma. Lääkäriä joutuu odottamaan, vaikka on jo tapahtunut jotain.

– Lisäksi Porvoon bussiliikenne on hirveän monimutkaista. Olen asunut täällä jo ainakin 15 vuotta, mutta en vieläkään ymmärrä, miten ne tulee ja menee. En ymmärrä reittejä ja aikatauluja, jotka vaihtelee koko ajan. Jos numero on 2 niin vuoro voi ajaa minne sattuu.

Millä mielellä katsot olympialaisia PyeongChangissa?

– Urheilun on niin iso osa elämää, että koetan seurata niitä mahdollisimman paljon työn ohessa. Minulla on päivittäin noin kuusi tuntia valmennusta ja päälle jonkin verran suunnittelua. Kisakaudella töitä on vielä enemmän, etenkin viikonloppuisin.

Suomalaisten mahdollisuudet taitoluistelussa olympialaisissa?

– Mitaleihin pääsy ei ihan onnistu, mutta kyllä meillä on taitava luistelija, Emmi Peltonen. Hän osaa, mutta stressi voi vaikuttaa siihen, pystyykö näyttämään sen, mitä osaa. Hyvät mahdollisuudet menestyä, kun vain tekee oman suorituksensa. Siellä on taitavia luistelijoita monista maista.

Luistelit 2006 olympialaisissa Torinossa. Millainen muisto sinulla on niiltä ajoilta?

– Olympialaiset on muihin kisoihin verrattuna aivan oma maailmansa. Siellä oli mahtavaa olla jäällä! Toivon, että jokainen kovan tason urheilija pääsisi edes kerran osaksi sellaista tapahtumaa. Olin silloin Viron maajoukkueessa, mutta yksinluistelijana. Junioriaikana tuli monia mitaleita ja muutama mestaruus, ja siirryin sen jälkeen pariluisteluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Amiston liikuntasali on Porvoon paras paikka4.2.2018 07.05
Paavilainen on jätehuollon konkari, mutta mitä hän ajattelee teatterista ja Taidetehtaasta?27.1.2018 20.40
Riitta Malmbergin tie johti jalostamolta koulutuksen näköalapaikalle20.1.2018 14.35
Graafisesta alasta tuli Mikonkin työtä – Porvoon ulkosaaristo vie miehen kesäksi13.1.2018 14.30
Marjaana Suominen kaipaisi näiden paikkojen ilmeen kohentamista Porvoossa – ”Tyhjä tonttikin olisi parempi”6.1.2018 16.20
Esiintymistilojen hinnat alas, kiitos! 9.12.2017 18.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat