Paikalliset

Metallisointuja kahdella mantereella – Emma-voittaja Battle Beastilla on juuret Porvoon seudulla

Battle Beastissa soittavat Noora Louhimo, Janne Björkroth, Eero Sipilä, Juuso Soinio, Pyry Vikki ja Joona Björkroth

Promo/Battle Beast

PORVOO | Emma-patsaan Bringer of pain -levyllään voittanut Battle Beast niittää kiihtyvää vauhtia mainetta maailman areenoilla, mutta bändi on kovassa nosteessa myös kotimaassaan.

2008 perustetun metalliyhtyeen neljästä studioalbumista kaksi viimeisintä ovat olleet kotimaan listaykkösiä.

Ex-porvoolainen Janne Björkroth kertoo heidän olevan keikkatauolla, vaikka ihan hissukseen ei bändi ole osannut olla.

– Tultiin juuri Floridasta metalliristeilyltä. Siellä soitti 60 hevibändiä loistoristeilijällä. Viime vuosi meillä oli tosi kiireinen. Keikkoja oli 137, johon nähden on tulossa hiljaisempi vuosi, Björkroth kertoo.

Battle Beast on noussut lavalle samoilla festareilla myös nimekkäämpien bändien kanssa. Samoille festareille Rammsteinin kanssa osuminen jäi vähän harmittamaan.

– Ei ehditty jäädä seuraamaan, kun piti jo itse lentää seuraavalle keikalle.

Björkroth sanoo keikkojen väliin mahtuvan odottelua, vaikkakin aika kuluu hyvin soittimia ja laitteita edestakaisin kuljettaessa.

– Kasataan itse ja puretaan kaikki ääni- ja valosettejä myöten. Ei olla vielä niin iso bändi, että olisi roudarit sitä varten.

Ahkerasti keikkaileva Battle Beast ottaa ensi viikolla laskettelurinteiltä vauhtia Yhdysvaltojen kiertueelle, jossa on 21 keikkaa suurimmissa kaupungeissa ja jopa Kanadan ja Meksikon puolella.

Kiertue alkaa huhtikuun puoli välissä ja kestää toukokuulle, jolloin bändi vaihtaa manteretta. Euroopan turneella on kolmetoista etappia. Keikkavarauksia on syksyyn asti.

– Euroopassa on enimmäkseen festareita. Syksy on vielä auki, mutta uuden levyn tekoonhan meidän pitäisi keskittyä, kosketinsoittaja-biisintekijä summaa.

Metallibändin muusikoiden juuret ovat Itä-Uudellamaalla ja Porvoonseudun musiikkiopiston pop/jazz-linjalla.

Myös soolokitaraa soittava Joona Björkroth ja rumpali Pyry Vikki ovat syntyperäisin Porvoosta, ja komppikitaraa soittava Juuso Soinio taas Lapinjärveltä. Lisäksi ääni- ja valoteknikko Lucas Lönnroos on kotoisin Porvoon Seitlahdesta ja PSMO:n kasvatteja.

Mainittakoon, että vuoden metallialbumi -voittoa tavoitteli myös Beast in Black levyllään Berserker. Bändin avainhahmo Anton Kabanen on Porvoonseudun musiikkiopiston kasvatteja – ja entinen Battle Beastin kitaristi, jonka kanssa tiet erosivat jo 2015.

Emma Gaalassa oli yleisöäänestyksessä ehdolla myös Battle Beastin musiikkivideo kappaleesta Familiar Hell.

Battle Beast

Metallibändiin kuuluvat Noora Louhimo, Janne Björkroth, Eero Sipilä, Juuso Soinio, Pyry Vikki ja Joona Björkroth.

Albumit: Steel (2011), Battle Beast (2013), Unholy Savior (2015), Bringer of Pain (2017). Levy-yhtiö Nuclear Blast, Warner Music Group.

Bringer of Pain (julkaistu 17.2.2017) biisit: Straight To The Heart, Bringer Of Pain, King For A Day, Beyond The Burning Skies, Familiar Hell, Lost in Wars, Bastard Son Of Odin, We Will Fight, Dancing With The Beast, Far From Heaven, God Of War, The Eclipse, ja Rock Trash.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat