Puheenaihe

Kiinalaisten rynnistys Suomeen toi muutoksen yli 1 200 autoon – Lähitaksissa voi nyt maksaa kuten Pekingissä

Pääkaupunkiseudulla toimivassa Lähitaksissa voi nyt maksaa kiinalaisille tutun järjestelmän avulla.

Lähitaksi

Pääkaupunkiseudulla ja läntisellä Uudellamaalla toimiva Lähitaksi ottaa käyttöön kiinalaisen Alipay-mobiilimaksujärjestelmän.

Alipaylla voi helmikuusta lähtien maksaa matkan kaikissa Lähitaksin 1 250 taksissa; Lähitaksi onkin Alipayn suurin pohjoismainen yhteistyökumppani taksialalla. Maksujärjestelmän toteuttaja on ePassi Payments Oy, Alipayn strateginen kumppani Pohjoismaissa. 

Alipay on maailman suurin mobiilimaksujärjestelmä, jolla on runsaat 520 miljoonaa aktiivista käyttäjää Kiinassa.

Lähitaksin markkinointipäällikkö Heidi Säynäjoki muistuttaa, että kiinalaisten matkailijoiden määrä on kasvanut myös Suomessa merkittävästi.

– Yhä useammat kiinalaiset matkustajat ovat kysyneet mahdollisuutta maksaa Alipay-sovelluksella. Siksi päätimme lanseerata tämän uuden innovatiivisen maksutavan, jotta voimme tarjota kiinalaisille asiakkaille entistä paremman palvelukokemuksen, Säynäjoki toteaa. 

Säynäjoen mukaan kiinalaiset matkailijat ja liikemiehet käyttävät Lähitaksin palveluja etenkin lentokenttäkuljetuksissa. 

– Haluamme helpottaa kiinalaisten asiakkaiden asiointia ja tarjota heille mahdollisuuden maksaa taksimatkan kotimaastaan tutulla tavalla, Säynäjoki sanoo.

– Tavoitteenamme on kasvattaa markkinaosuuttamme merkittävästi kasvavan asiakassegmentin, eli kiinalaisturistien käyttämien liikkumispalveluiden osalta pääkaupunkiseudulla.

Alipay toimii siten, että asiakas avaa älypuhelimestaan Alipay-sovelluksen ja lukee sen avulla taksista löytyvän QR-koodin. Puhelimeen syötetään matkan hinta ja maksun toteuduttua kuljettaja näkee omalla päätteellään tiedon onnistuneesta maksusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat