Paikallisurheilu

Matti Vainio oli otettu kunnianosoituksesta

Matti Vainio (89) valittiin jääpallon pääsarjan tähdistöön.

Timo Pasanen

Jyväskylä | Uutta jääpallokulttuuria on tänä vuonna valittu Bandyliigan All-Stars-kentällinen. Pistepörssin kärkinimet sekä pelaajia, jotka ovat omissa joukkueissa näkyvässä roolissa. Akilleen vahva keskikentän pelaaja Matti Vainio valittiin kentälliseen. Kyseessä on pelaajakyselyssä esiin nousseet nimet.

– Tuntuuhan se ihan hyvältä, että on tullut valituksi, hieno kunnianosoitus. Se tuntuu vielä paremmalta, että kyseessä on pelaajien valinta. Minusta on hienoa, että jääpalloon tuodaan uusia tuulia ja saadaan näkyvyyttä aikaiseksi. Kentällisessä on kovia pelaajia ja moni muukin olisi varmasti ansainnut paikkansa. Meidän kausi on ollut haasteellinen, kun joukkue vaihtui paljon.

Vainio näkee, että kokeneemmat kaverit ovat olleet Akilleessa ehkä enemmän vastuussa, kun joukkue nuorentui paljon.

– Juniorimme ovat pelanneet aivan loistavasti läpi kauden. Ovat kasvaneet koko kauden ajan hyvin ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Koko kausi on nyt paketissa ja ihan hyvä fiilis jäi.

Kentällisessä on monia pelaajia, jotka ovat profiloituneet omilla suorituksillaan joukkueidensa johtaviksi pelaajiksi. Lappeenrannan Veiterä on vahvasti edustettuna, kuusi pelaajaa mahtui kentälliseen. JPS, LRK ja Akilles ovat muut seurat, joiden pelaajia löytyy nimettyjen joukosta. Nimetyistä esimerkiksi Habarovskin MM-kisoihin saakka selvisi vain Eetu Peuhkuri. Näin ollen myös tästä on nähtävissä kuinka maajoukkuevalinnoista painottuu usein ulkomailla pelaamisen merkitys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat