Paikallisurheilu

Akilles voitti jääpallon SM-pronssia

Akilles päätti kautensa hienosti pronssimitaliin.

Timo Pasanen

 

Jyväskylä | Viitaniemen legendaarinen jääpallokenttä toimi tämän vuoden bandyliigan pronssipelin näyttämönä. Kotijoukkue JPS ja vierailija Akilles lähtivät kauden viimeiseen peliin parhailla miehistöillä. Akilleen Sami Laakkonen jäi sivuun, mutta Ville-Veikko Angeria teki paluun tositoimiin.

Pronssimitali kiinnosti molempia joukkueita ja lumisateen keskeltä voittajaksi selviytyi vierasjoukkue Akilles lukemin 4–7 (0–3 ).

Akilles oli todella tehokas hyökkäyspäässä ja puolusti todella uhrautuvasti.

– Pääsimme pelaamaan juuri niin kuin sovittiin. Tiedettiin, että JPS tulee kovaa alusta asti ja pyrimme vetäytymään ja hoitamaan puolustus hyvin. Tämä oli kyllä huikea tulos ja päätös kaudelle. Koko joukkue pelasi aivan loistavasti ja ei voi muuta, kuin kiittää, Akilleen päävalmentaja Tomi Gröhn sanoi.

Ottelun ratkaisu oli kurinalainen oma peli ja siihen lisättynä vahva koko joukkueen pelaaminen.

Akilles oli ajoittain vaikeuksissa pelin alussa, kun Jyväskylän nopeat hyökkäykset vyöryivät laidoilta. Porvoon maalivahti Olli Lappalainen piti hyvin pystyssä vierasjoukkuetta. Akilles sai kuitenkin pelin kulkemaan ja pystyi luomaan jopa muutaman hyökkäyksen.

Akilleen puolustuspeli saatiin toimimaan ja keskusta tukittiin tehokkaasti. Lopulta pelin avausmaalin teki Jyväskylän kasvatti Saku Hämäläinen. JPS ei päässyt hyville maalipaikoille ja Akilles iski nopeilla. Puolen tunnin kohdalla Roman Murzin punnersi tilanteeksi 0–2 hämäläisen vapauttavasta syötöstä. Minuutti tästä ja sama kaksikko juoni Akilleen jo kolmen maalin johtoon.

Tauko teki Akilleelle hyvää, sillä heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Porvoon parhaana palkittu Hämäläinen pääsi purjehtimaan maalille ja tilanne jo 0–4.

JPS lähti kaventamaan peliä hyvällä vauhdilla ja onnistuikin siinä. Kesken hyvän kotijoukkueen painostuksen pääsi Akilleen Andreas Flinck maalin edestä lyömään viidennen maalin. JPS kehitti kuitenkin hyvän kirin ja pääsi jo kahden maalin päähän.

Ajassa 70 pääsi Casper Hänninen syöttämään keskustaan ja kokenut Rasmus Lindqvist katkaisi kotijoukkueen hyvän takaa-ajon lyömällä varmasti tilanteeksi 3–6.

Akilles ei pystynyt pitämään johtoaan, vaan heti seuraavasta hyökkäyksestä JPS;n Tatu Ässämäki punnersi kavennuksen.

Ottelun loppu oli kuitenkin Akilleen vahvaa pelaamista. JPS ei pystynyt murtamaan Akilleen puolustusmuuria ja pronssi matkasi Porvooseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat