Porvoo tarjoaa maksuttoman ehkäisyn kaikille alle 25-vuotiaille

Kuvituskuva.

Arkisto / Lotta Åberg

PORVOO | Porvoon kaupunki kustantaa maksuttoman ehäisyn kaikille alle 25-vuotiaille.

Maksuton ehkäisy laajenee 3. huhtikuuta lähtien koskemaan kaikkia alle 25-vuotiaita porvoolaisia. Tavoitteena on raskaudenkeskeytysten, sukupuolitautien ja teiniraskauksien vähentäminen.

Maksuton ehkäisy kattaa kaikki ehkäisyvälineet, kuten ehkäisypillerit, -laastarit, -renkaat, -kierukat, -kapselit ja kondomit.

– Jos nuori haluaa aloittaa ehkäisyn, hän voi varata ajan koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltoon tai ehkäisyneuvolaan. Ehkäisyn jatkoseuranta tapahtuu ehkäisyneuvolassa, palvelupäällikkö Eliisa Roine kertoo.

Jos nuorella on jo ehkäisy käytössä, hän voi siirtyä maksuttomaan ehkäisyyn varaamalla ajan tai tulla ilman ajanvarausta Rauhankadun ehkäisyneuvolaan seuraavasti: 3.–13. huhtikuuta maanantaista torstaihin kello 8–15.

Tämän jälkeen joka torstai 31. toukokuuta asti kello 8–15. Kondomeja voi saada ehkäisyneuvolan lisäksi koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta.

Porvoossa opiskelevat, mutta muualla asuvat saavat käyttää Porvoon ehkäisyneuvolan maksuttomia palveluita, mutta he eivät kuulu maksuttoman ehkäisyn piiriin.

Written by:

Tanja Kuisma

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Nuorten aikuisten maksuton ehkäisy saa laajaa kannatustaValtuutettu ei kerrasta lannistunut: Uusi aloite ilmaisehkäisystäMaksuton ehkäisy ei innosta Porvoon sote-johtoaTämäkö laskisi aborttien määrää Porvoossa? Demarinaisilla ratkaisu nuorten ehkäisypulmiin