Paikalliset

"Kuriirille" ja tietämättömälle linnaa huumepaketeista

Tällaisten noin kilon painoisten amfetamiinipakettien kuljetuksesta oikeus tuomitsi kaksi miestä pitkiin vankeusrangaistuksiin. Miehet aikovat valittaa tuomiostaan.

Poliisi

LOVIISA | Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä törkeistä huumausainerikoksista ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. 40-vuotias Jani Petteri Nieminen sai 5 vuotta ja 3 kuukautta linnaa ja 27-vuotias René Langeproon 3 vuoden tuomion.

Miehet jäivät huumelastinsa kanssa sattumalta kiinni Loviisassa joulukuun alussa, kun Langeproonin väärä ajokortti herätti poliisin huomion. Autosta löytyi noin kaksi kiloa vahvaa amfetamiinia.

Nieminen kertoi saaneensa toimeksiannon huumeiden levittämiseen tuntemaltaan henkilöltä ja palkkioksi 500 euroa ja auton. Hän oli ennen Loviisaa toimittanut Haminaan noin puoli kiloa amfetamiinia.

Syytteen mukaan amfetamiinia olisi ollut alunperin ainakin neljä kiloa, mutta oikeus katsoi yli 2,5 kilon määrän jääneen näyttämättä. Nieminen väitti olleensa vain kuriiri, mutta tälle ei oikeus pannut painoa, kun hän ei paljastanut toimeksiantajaansa.

Langeproon kiisti tienneensä huumeista lainkaan, ennen kuin poliisi löysi paketit autosta. Käräjäoikeus ei pitänyt tätä uskottavana.

Sekä Nieminen että Langeproon ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä tuomioon, joten se ei ole lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Syyttäjä vaatii pitkiä vankeustuomioita – joulukuun yllättävä huumetakavarikko käräjillä28.2.2018 14.06
Huomattava amfetamiinitakavarikko Loviisassa – kaksi miestä saamassa syytteen2.2.2018 09.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat