Paikalliset

Ensimmäinen yritys jo parikymppisenä – Riikka Karjulan parhaat pelihetket ovat kotiyleisön edessä

MunPorvoo-artikkelisarjan vieras Riikka Karjula ryhtyi yrittäjäksi jo parikymppisenä, mutta takataskusta löytyy myös salibandyn MM-hopea.

Markkinoinnin ja myynnin rautainen ammattilainen Riikka Karjula perusti yrityksen jo parikymppisenä. Aurorahallilla tutun perheyrittäjän takataskussa on myös salibandyn MM-hopea.

Juha Perämäki

Miten sinusta tuli porvoolainen?

– Olen syntynyt Joensuussa ja muutin Porvooseen vanhempieni mukana vuonna 2004 kun olin 14-vuotias. Muutimme Joensuusta pääkaupunkiseudulle vanhempieni töiden vuoksi ja Porvoo valikoitui kotipaikkakunnaksemme viehättävyydellään sekä perhetuttujen kautta. Sopeutuminen sujui hyvien kohtaamisten ja urheiluharrastuksien ansiosta nopeasti – sen jälkeen olenkin asunut pääosin Porvoossa.

Mikä on parasta Porvoossa, missä taas olisi parantamisen varaa?

– Porvoolla on vahva brändi ja identiteetti - olen ylpeä kotipaikkakunnastani. Pidän siitä, että kaikki palvelut ovat helposti saatavilla ja luonto lähellä. Porvoossa on mukava yhteisöllinen tunnelma ja kivoja ihmisiä. Yrittäjyyden puolestapuhujana olisi hienoa nähdä vieläkin tiiviimpää yhteistyötä yrittäjien, yrityksien sekä kaupungin välillä. Miten voisimme löytää enemmän synergioita paikallisten yritysten välillä ja hyödyntää paikkakunnalta löytyvää osaamista liiketoiminnan kehittämisessä?

Parhaat paikat Porvoossa ja mitä ne merkitsevät sinulle?

– Lempipaikkojani Porvoossa ovat ehdottomasti vanha kaupunki, Linnamäen alue ja Porvoon saaristo. Tulen aina hyvälle tuulelle niiden maisemista ja tunnelmasta. Porvoon ravintolat ovat Suomen huippuluokkaa.

– Lisäksi viihdyn perheyrityksemme toimistolla Rihkamatorilla, joka on sijoitettu CoSpaceen. Yrittäjäyhteisö CoSpacessa on mukava ja innostava. On kutkuttava ajatus, että sympaattisesta Porvoon vanhan kaupungin sydämestä löytyy globaaleja menestysyrityksiä, kuten Lamor.

Jos sinulla olisi voima ja valta, niin mitä muuttaisit Porvoossa?

– Porvoossa kehittäisin torin ympäristöä niin, että siitä tulisi Vanhan Porvoon jatkumo. Esimerkiksi ideoinnit tyylikkäästä kauppahallista saavat täyden tukeni. Helsingin läheisyys on Porvoolle iso etu ja tuen raideyhteyden kehittämistä Helsinkiin. Olen ansioitunut parkkisakkojen vastaanottaja, joten toivoisin pysäköinninvalvontaan helpotuksia varsinkin keskustan alueella. Tämä lisäisi varmasti yleisestikin asiointia keskustan ja vanhan kaupungin putiikeissa.

Mitä opiskelit, missä olit töissä ja kuinka lopulta päädyit niihin töihin, joita teet?

– Linnankosken lukion jälkeen aloitin opinnot Espoossa yrittäjäpainotteisessa ammattikorkeakoulussa, jossa suoritin tradenomin tutkinnon. Sen jälkeen lähdin jatko-opiskelemaan Turun kauppakorkeakouluun, josta valmistuin kauppatieteiden maisteriksi.

– Työskentelin opiskelujen ohessa ja opiskelujen jälkeen markkinointi- ja viestintätehtävissä Helsingissä. Huomasin melko pian yrittäjyyden kiinnostavan. Halusin olla oman elämäni herra, joten päätin perustaa ensimmäisen oman yritykseni 22-vuotiaana. Yritykseni keskittyi pk-yrityksien markkinoinnin ja myynnin kehittämiseen.

– Neljä vuotta sitten perustimme yhdessä isäni Matti Karjulan kanssa yhteisen yrityksen. Isälläni on 30 vuoden kokemus ja ura metsäteollisuuden parista ja päätimme yhdistää vankan kokemuksen ja nuoruuden draivin yhteisyritykseksi. Silloin syntyi perheyrityksemme PrimeR Oy, jossa omistajana isäni lisäksi on siskoni Laura.

Minkälaisilla pelikentillä pääsit salibandyn parissa pelaamaan?

– Salibandy on ollut iso osa elämääni nuorena. Salibandyn, valmentajien, joukkuejohdon ja upeiden pelikavereiden ansiosta Porvooseen sopeutuminen oli helppoa. Porvoon Salibandyseura PSS on antanut minulle paljon ja peliajoilta on mieleenpainuvia muistoja.

– Treenipuitteet ovat aina olleet viimeisen päälle Porvoossa. Aurorahallilla olemme voittaneet kaksi Suomen Cup -mestaruutta, SM-mitaleja ja siellä vietetty lukematon määrä treenitunteja.

– Salibandy on vienyt minut myös pelaamaan ulkomaille maajoukkueen mukana, ja takataskusta löytyy muun muassa MM-hopea. Parhaat pelihetket ovat kuitenkin ehdottomasti kotiyleisön edestä Porvoosta. Seuraan PSS:n tuloksia ja pelejä edelleen innokkaasti.

Miten eri tavoin kulttuuri ja liikunta näkyvät arjessasi?

– Urheilu on erittäin tärkeä osa elämääni edelleen ja liikun lähes päivittäin kuntosalilla, lenkkipolulla tai harrastesalibandyn merkeissä. Äitini Seija on perheemme kulturelli ja hänen ansiostaan käymme erilaisissa kulttuuririennoissa, joita Porvoossa järjestetään mukavasti. Viimeksi kävimme yhdessä Puhdas Itämeri taidenäyttelyssä Näsin kartanossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MunPorvoo-vieras: "Kirkkokadusta saisi kauppakadun kahviloineen Jokikadun ja Välikadun tapaan muuttamalla sen pihakaduksi"24.3.2018 18.00
Nuorille enemmän tekemistä! Antti Kunnari on erikoistunut kuvaamiseen ja räjähdyksiin3.3.2018 18.15
Amiston liikuntasali on Porvoon paras paikka4.2.2018 07.05
Metsien herrasmies Matti Karjula junailee Suomeen miljardin investointia29.9.2017 18.35
PSS:n Laura Karjula Ruotsiin pelaamaan22.2.2011 22.05
Yrityksille kehitettiin kommunikaatioalusta – Lamorin spin-off -yritys Hailer hakee näkyvyyttä kasvuyritystapahtuma Slushista28.11.2017 16.30
Lamorin pääkonttori ei saanekaan kuparikattoa4.4.2016 16.41
PSS:n naisten unelma finaalista kariutui11.4.2018 23.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat