Paikalliset

Sote-alojen naiset eivät saa Pornaisten kertapalkkiota – "Ratkaisu usein, ettei makseta mitään, kun joku aina valittaa"

Kuvituskuva.

Arkisto/Ella Kajaste

PORNAINEN | Esimerkiksi Aurinkolinnan ja Linnunlaulun päiväkodeissa ja Pornaisten terveysasemalla työtä tekevät eivät saa Pornaisten kunnanhallituksen (UM 10.4.) päättämää 250 euron kertaluontoista kannustinrahaa toukokuun palkanmaksun yhteydessä.

– Kunnanhallituksen tekemä päätös koskee Pornaisten kunnan palkkalistoilla olevia henkilöitä. Mustijoen perusturvan palkkalistoilla olevat henkilöt ovat Mäntsälän kunnan palveluksessa, hallintojohtaja Seija Marttila toteaa.

Mustijoen perusturvan väki on Mäntsälän palkkalistoilla

Facebookin Pornainen-ryhmän keskustelussa on jo paheksuttu naisvaltaisten sote-alojen työntekijöiden jäävän päätöksen seurauksena ilman palkkiota.

Hallintojohtajan mukaan tämä ei aivan pidä paikkaansa, koska enemmistö kunnan työntekijöistä on naisia.

– Pornaisten kunnan palkkalistoilla oli vuoden lopussa 110 naista ja 30 miestä, joten naisten osuus kannusterahan saajista on enemmistö.

Aikooko Pornaisten kunta korjata jo tehtyä päätöstä muotoilemalla sen uusiksi, että esimerkiksi päivähoidon henkilöstö Pornaisissa saisi myös palkkion?

Ensi viikon puoliväliin lomalla oleva kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo mukaan tällaisten asioiden kanssa ollaan aina miettimässä tulkintojen kanssa.

– Useinhan ratkaisu on, ettei mitään makseta, kun joku aina valittaa. Miksi Pornainen maksaa tätä palkkiota vain tietyn ajan työssä olleille, miksei raja voisi mennä jossain muussa kuukaudessa? Minusta on kuitenkin hyvä, että hyvästä työstä palkitaan, Haukkasalo sanoo.

Kunnanjohtajan mukaan on kuitenkin selvää, että Pornainen maksaa lisää vain Pornaisten kunnanpalkkalistoilla olleille, ei yhteiseen lukuun Mäntsälän kunnan palkkalistoilla ollelille.

– Vai pitäisikö Pornaisten maksaa tulospalkka myös kaikille soten Mäntsälän kunnan palkkalistoilla olleille? Isompi epäsuhta tästä syntyisi, jos Pornainen maksaisi joidenkin kriteerien mukaan vain Pornaisissa työtä tekeville, Hannu Haukkasalo päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pornainen aikoo maksaa tulospalkkion henkilöstölle – näin virkajohto perustelee6.4.2018 17.00
Pornaisten väkiluku putoaa jopa 3 400 asukkaaseen? Kunta ottaa kantaa Uusimaa-kaavaan – "Huomattava ristiriita"6.4.2018 14.06
Pornainen haastaa Game of Thronesin26.2.2018 18.51
Pornaisten kesäpörriäinen kertoo kesän alkamisesta12.4.2018 09.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat