Paikalliset

Porvoolaisella opiskelijalla todettu tarttuva keuhkotuberkuloosi – parikymmentä altistunutta

Porvoolaisella opiskelijalla on todella tarttuva keuhkotuberkuloosi. Kuvan henkilö ei liity tapaukseen (kuvituskuva).

Sirpa Repo

PORVOO   |   Porvoon Haaga-Helia -ammattikorkeakoulun opiskelijalla on todettu tartuttava keuhkotuberkuloosi. Haaga-Helia toimii Porvoon Campuksella osoitteessa Taidetehtaankatu 1. Terveysviranomaiset ovat selvittäneet tartunnalle mahdollisesti altistuneita, ja heitä on alle 20. Toimenpiteet käynnistettiin heti, kun tartunnasta saatiin tieto.

Haaga-Heliassa altistunut ryhmä, mahdollisesti altistuneet opiskelijat sekä altistunut ammattikorkeakoulun henkilöstö on selvitetty 24.4.2018 yhteistyössä ammattikorkeakoulun hallinnon kanssa.

Tuberkuloosi on ihmisestä toiseen ilmateitse tarttuva sairaus, joka paranee hyvin lääkityksellä. Tartunta voi tapahtua oleskeltaessa pitkään tai toistuvasti samassa rajatussa tilassa tartuttavaa keuhkotuberkuloosia sairastavan kanssa. Suurin tartuntariski on samassa taloudessa asuvilla. Lyhytkestoiseen tapaamiseen sisätiloissa tai yhdessäoloon ulkoilmassa ei käytännössä liity tartuntavaaraa. Tartunnan saaneista vain pieni osa sairastuu myöhemmin tuberkuloosiin elämänsä aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat