Kulttuuri

Virtuaalinen kitara- virtuoosi lupaa räpätäkin

Velhot kitaristit. Mr. Fastfinger ja Mika Tyyskä näyttävät taitojaan sunnuntai-iltana Porvoossa.

Liina Toiviainen & Mika Tyyskä

PORVOO | Askolalaiskitaristi Mika Tyyskän maailmanlaajuista suosiota nauttiva netti-alterego Mr. Fastfinger astuu ”livenä” Runebar-yleisön eteen. Videoprojisoitu kitarasankari bändeineen lupaa tarjota kunnon spektaakkelin.

– Aika harvoin tällaisia keikkoja on kalenterissa. Edellinen taisi olla reilu vuosi sitten kitaratapahtuman yhteydessä Raisiossa, Tyyskä kertoo.

Mr. Fastfingerin ja Tyyskän kanssa lavalle nousevat Lasse Rantanen (basso), Thomas Törnroos (rummut) ja Kalle Katz (koskettimet).

Mr. Fastfingerin ensimmäinen albumi The Way of the Exploding Guitar ilmestyi 2009. Tyyskä työstää parhaillaan kakkoslevyä, jonka julkistaminen voisi tapahtua vuodenvaihteen jälkeen.

– Katson, että uusi materiaali jatkaa siitä, mihin edellinen levy jäi. Olen hakenut enemmän tarinaa ja kokonaisuutta ja halunnut ottaa myös bändin enemmän mukaan levyntekoon, Tyyskä tuumii.

Runebar-keikan ohjelmisto painottuu uusiin, julkaisemattomiin kappaleisiin.

– Lisäksi muutama vanha biisi ja muutama impro. On pakko mainita, että keikalla kuullaan myös Mr. Fastfingerin historian ensimmäinen räpätys, nauraa Tyyskä.

Mr. Fastfingerin hahmo syntyi vuonna 2005 Tyyskän opetuspainotteiselle, mutta viihteelliselle Guitar Shred Show-sivustolle. Nettikuviot muuttuvat hurjaa vauhtia ja Tyyskän arvion mukaan suuret kävijämassat ovat siirtyneet Youtuben ja Facebookin kaltaisiin palveluihin. Hän saa kuitenkin sivuista edelleen paljon myönteistä palautetta etenkin aloittelevilta kitaristeilta.

Mr. Fastfinger Band sunnuntai-iltana Bar Sohossa (Mannerheiminkatu 20). Pääsymaksu.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat