Paikalliset

Prätkämimmin pitää vauhdissa Porvoon tapahtumien järjestäminen

Porvoolaisen Katarina Broasin työtiimi järjestää yli 300 tapahtumaa vuodessa.

Porvoolaisten kulttuuritapahtumien takaa löytyy purjehdusta rakastava Katarina Broas.

Patricia Broas

Miten sinusta tuli porvoolainen?

Muutin Porvooseen Helsingistä kymmenen vuotta sitten. Kävi niin kuin monelle, ihastuin kaupunkiin ja halusin pienille lapsille kaksikielisen, turvallisen ympäristön.

Mikä on parasta Porvoossa, missä olisi parantamisen varaa?

Monesti kuulee, että Porvoossa ei koskaan tapahdu mitään, mutta se ei pidä paikkaansa. Kulttuuripalvelut yksin järjestää yli 300 tapahtumaa vuodessa ja sen lisäksi kaupungissa on paljon muuta toimintaa ja todella hienojen tapahtumien tuottajia. Toivoisin, että porvoolaiset osallistuisivat ahkerammin ja käyttäisivät kaupunkiaan myös tilana jossa vain ollaan. Tämä ihana kaupunki on olemassa sen asukkaita varten! Toinen hieno juttu Porvoossa on urheiluseurojen toiminta. Ihailen Akilleksen käsipallovalmentajia jotka jaksavat läpi pitkän talven vetää lapsilleni hauskoja treenejä melkein joka arki-ilta.

Mitkä ovat parhaat paikat Porvoossa?

Porvoossa on monta hyvää paikkaa eri fiiliksiin, mutta ihan arjessa käytän uimahallia joka viikko ja lasten käsipalloharrastuksen kautta liikuntasaleja. Hamarin rannassa ja Emäsalon Gulfilla on kiva käydä kahvilla ja nauttia merituulesta. Tykkään mutkattomista paikoista missä saa kahvin ja voi lukea päivän lehdet. Taidetehdas on tietysti työn puolesta todella tärkeä paikka ja odotan uteliaana miten alue kehittyy lähivuosina. Koska olen Kotkasta alun perin kotoisin on meri minulle tärkeä. Olemme perustaneet yhdeksän mimmin kesken Club Marelynin jonka tavoitteena on harjoitella purjehtimista. Meidän kimppavene on tulossa Lönnforsin telakalle ja odotan tulevasta kesästä upeaa purjehduskesää uusien ystävien kanssa.

Mitä muuttaisit Porvoossa?

Olisin toivonut että tyttäreni olisi päässyt uuteen koulurakennukseen alakoulun aikana. Näin ei kuitenkaan tule käymään, vaan hän käy koko alakoulun parakeissa. Olen tietenkin keskustan kehittämisen kannalla, mutta toivon että pystymme myös pitämään kylät ja lähiöt virkeinä ja houkuttelevina niin uusille kuin vanhoille porvoolaisille.

Mitä opiskelit ja kuinka lopulta päädyit niihin töihin, joita teet?

Minulla on yamk-kulttuurituottajan tutkinto Metropoliasta. Ennen Porvooseen tuloa olin töissä Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Olen ollut Porvoossa töissä pian viisi vuotta ja olen saanut tehdä täällä niin hienoja juttuja. Nyt tulevana kesänä Taidetehtaan alueelle tuleva Factoryfest pitää minut kiireisenä.

Mitä tapahtumia olet ollut järjestämässä ja mitkä ovat työsi parhaat hetket?

Järjestän Taidetehtaalla muun muassa lapsille suunnattua tapahtumasarjaa Maailman tärkeimmälle yleisölle ja aikuisille suunnattua teatterisarjaa Suurta draamaa. Aikaisempia tapahtumia on muun muassa #urbcult, Sankareiden aika – animea ja mangaa, Fotografiskan kesänäyttely Ikoner, Uuden vuoden vastaanotto Taidetehtaalla, Itsenäisyyspäivän juhla, Runebergin päivä, Lasten tanssiaisia, kuorokonsertti Lauletaan yhdessä, katutaide projekteja ja sitten ympäri vuoden konsertteja kuten Vesterinen yhtyeineen, Anna Puu, Lauri Tähkä, J. Karjalainen ja paljon muita tapahtumia Taidetehtaalla.

Palkitsevinta työssäni on onnistunut tapahtuma joka sytyttää yleisön. Se on ihan ykkösjuttu kun salista astuu ulos onnellisuutta huokuva asiakas joka saattaa sanoa että kyllä kannatti tulla!

Mitä luet ja mitä musiikkia kuuntelet?

Tällä hetkellä kuuntelen paljon niitä artisteja jotka ovat tulossa Factoryfestiin kuten Vesta, Mando Diao, Petter, Mira Luotia, Von Hertzen Brothers ja Involvers. Egotrippi on myös yksi kestosuosikeistani ja onneksi he ovatkin tulossa Porvooseen lähiaikoina.

Miten kulttuuri ja liikunta näkyvät arjessasi työn ulkopuolella?

Lasten ehdoilla mennään mutta jos pääsen ihan aikuisten kesken ulos niin saatan suunnata keikalle Tavastialle tai nyt kun prätkäkausi on korkattu niin sekin riittää minulle ajanvietteeksi. Haaveilen taas juoksemisesta, mutta kiireisen kevään aikana olen antanut itselleni armoa, juoksen taas kun kipinä löytyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MunPorvoo-vieras: "Kirkkokadusta saisi kauppakadun kahviloineen Jokikadun ja Välikadun tapaan muuttamalla sen pihakaduksi"24.3.2018 18.00
Tämä mies on tiskin takaa tuttu autoansa korjaaville porvoolaisille – ja askolalaisillekin28.4.2018 18.15
Ensimmäinen yritys jo parikymppisenä – Riikka Karjulan parhaat pelihetket ovat kotiyleisön edessä14.4.2018 17.30
Nuorille enemmän tekemistä! Antti Kunnari on erikoistunut kuvaamiseen ja räjähdyksiin3.3.2018 18.15
Valmentajaa riepoo jonottaminen lääkärille ja bussivuorot – pitäisikö Porvooseen rakentaa kolmas jäähalli? 10.2.2018 17.30
Paavilainen on jätehuollon konkari, mutta mitä hän ajattelee teatterista ja Taidetehtaasta?27.1.2018 20.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat