Paikalliset

Lähde mukaan valistamaan ja valistumaan!

PORVOO | Tiedätkö oikeasti, mitä 11–17-vuotiaasi tekee puhelimella ja miten helppo sillä on sopia huumeiden ostosta täysin anonyymisti? Ovatko esim. Orbot tai Wickr Me tuttuja sovelluksia?

Näillä saatesanoilla porvoolaisen WeAre Solutionsin toimitusjohtaja Henri Vass haluaa herätellä vanhempia Facebookissa jakamallaan julkaisulla. Samalla hän yrittää parhaillaan koota asiantuntijoita, yhdistyksiä, erilaisia yhteistyötahoja, jotka voisivat lähteä mukaan valistamaan aikuisia.

– Olen ollut yhteydessä Tietoturva ry:hyn ja KRP:hen, koska tiedän, että tätä kautta löytyisi valmista materiaalia ja ehkä halukkaita luennoitsijoita. Paikallisesti olen lähestynyt Ohjaamoa ja Zentraa, heillä on kontaktit nuoriin.

Tavoitteena olisi saada vielä ennen kesälomien alkamista asiatuntijoita kiertämään Porvoon kouluissa ja kertomaan oppilaiden vanhemmille näistä asioista. Vassille saa siis ilmoittautua, jos on halukas auttamaan esimerkiksi koulutuksen järjestämisessä.

Miten tunnistat sovellukset? Milloin saat tutkia lapsesi puhelimen? Myös näistä asioista Vass kehottaa Face-julkaisussaan ottamaan selvää.

Tosin jälkimmäiseen kysymykseen Vass antaa heti nopean vastauksen.

– Vanhemmilla on aina oikeus tutkia lapsensa puhelin, jos epäilee, että lapsi on uhri tai osallisena laittomuuksiin. Perusteltu syy täytyy kuitenkin löytyä, pelkkä mutu ei riitä.

 

Lue lisää aiheesta täältä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Löytyi rapusta, elossa vai kuolleena? – Yliannostuksen ottaneen nuoren puhelimeen oli ladattu Orbot-sovellus12.5.2018 07.25
Huumeet tuhosivat jääkiekkoilijan peliuran21.3.2018 20.20
Huumekohun keskellä oleva Jari Sillanpää MTV:lle: "Olenhan minä narkomaani"30.3.2018 09.46
Huumekuskille yhdyskuntapalvelua – kaksi kyydissä, kortti jo ennestään kuivumassa29.4.2018 09.25
Tiilääntiellä huumeissa ulosajaneelle sakkoja – oli vienyt myös kengät7.4.2018 15.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat