Paikalliset

Arne Roms on kuollut

Erittäin pidetty kansanmies Arne Roms on kuollut.

Katja Juurikko

PORVOO   |   Legendaarinen porvoolainen kansanmies Arne Roms on kuollut. Roms kuoli perjantai-iltana kotisohvalleen. Maaliskuussa 83 vuotta täyttäneellä Romsilla ei ollut sairauksia, mutta voimat hiipuivat.

– Hän istahti sohvalle ja sanoi äidilleni, että nyt en enää jaksa. Ne jäivät Arnen viimeisiksi sanoiksi, poika Markus kertoo.

Arne Roms syntyi 22. maaliskuuta 1935 Karjaalla. Porvooseen hän muutti 1960-luvulla. Roms ryhtyi aluksi pitämään Union-huoltoasemaa Eestinmäessä. Tämän jälkeen Romsilla oli kymmeniä yrityksiä. Hänellä oli grillejä, karkkikauppaa, Löytöhallia, laskettelumäen yritystä, hinauspalvelua, akkuliikettä, pelihallia, sekä paljon muuta. Porvoolaisiin kenties suurimman vaikutuksen teki kuitenkin 2000-luvun alussa loppunut rantakahvila, jota Arne pyöritti lähes parikymmentä vuotta. Roms oli tuohon aikaan jokirannan ainoa yrittäjä. Hän kohteli kahvilassaan kaikkia asiakkaita pukumiehistä lemmikkieläimiin tasavertaisesti.

Energinen Arne Roms oli aina auttamassa ihmisiä ja koko ajan liikenteessä. Viime aikoina vauhti kuitenkin hieman hiipui, mikä oli menevälle miehelle uusi tilanne.

– Arne kävi perjantaina päivällä vielä lääkärissä. Mitään diagnooseja tai sairauksia ei kuitenkaan ole löytynyt. Vieteristä loppui nyt vain veto, Markus huokaa.

Arnea jäivät kaipaamaan vaimo Stina, lapset Mikael ja Markus, neljä lastenlasta ja näiden neljä lasta, sekä suunnattoman suuri joukko ystäviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kolumni: Ennen kesä oli Romssilla22.5.2018 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat