Puheenaihe

Perinteikäs leipomo antaa potkut yli 100:lle – tuttu nimi pk-seudun lounastajille

Kuvituskuva. 

Elo-säätiö

Oululainen perheyritys Antell opettaa leipomotoiminnan ja irtisanoo 101 työntekijää.

– Leipomotuotteillamme on ollut kysyntää ja olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti. Kulurakenteemme on kuitenkin liian raskas emmekä toimialan markkinamurroksessa ole pystyneet kannattavaan toimintaan. Leipomoliiketoiminta on ollut jo useita vuosia tappiollista, toimitusjohtaja Tomi Lantto toteaa tiedotteessa.

Antell-konserni tunnetaan etenkin lounasravintoloistaan. Helsingissä ravintoloita on muun muassa keskustassa, Itä-Pasilassa, Meilahdessa ja Vallilassa. Ravintoloita on myös Vantaalla ja Espoossa. Antellilla on valtakunnallisesti noin sata henkilöstöravintolaa ja useita kahviloita. Antell keskittyy jatkossa ravintola- ja kahvilaliiketoimintaansa. Ne kattavat tällä hetkellä yli 85 prosenttia yrityksen liikevaihdosta.

Konserniin kuuluvan Antell-Leipomot Oy:n liiketoiminta tullaan lopettamaan hallitun alasajon kautta. Antellin leipomotuotteita on saatavilla päivittäistavarakaupoista sekä Antellin kahviloista ja ravintoloista elokuun loppuun saakka.

Antell-Leipomot Oy:ssä on käyty koko leipomon henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden päätteeksi lopettamispäätös on tehty. Antell on perustettu vuonna 1880.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

YIT antaa lähtöpassit Suomessa 240 työntekijälle – Näitä tehtäviä potkut eivät koske10.4.2018 09.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat